ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση: Επιχειρησιακό σχέδιο για να μην κλείσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

11:55 - 13 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Κυβέρνηση: Επιχειρησιακό σχέδιο για να μην κλείσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του προέδρου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ), Γιάννη Μάνου και του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Το βασικό πρόβλημα, όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, έγκειται στην αδυναμία του ΟΜΜΑ να ανταποκριθεί στα δάνεια που έλαβε παλαιότερα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει το Μέγαρο και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές εργάζονται πάνω σε αυτό το σχέδιο. Ενώ, άλλα στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, ανέφεραν ότι το Δημόσιο θα πάρει στην κυριότητά του το νέο κτίριο του Μεγάρου, ενώ το παλαιό θα παραμείνει στο σημερινό καθεστώς. Επίσης, η διαχείριση θα ασκείται μεν από τη διοίκηση του Μεγάρου, αλλά εφεξής το κράτος θα έχει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΜΜΑ με έξι μέλη.

Παράλληλα, με αφορμή παλαιότερα δημοσιεύματα ότι το Μέγαρο θα περάσει στο Δημόσιο και εν συνεχεία στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ, με προοπτική ένα διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή, άλλος παράγοντας που συμμετείχε στη σύσκεψη, ξεκαθάρισε ότι «ο πολιτισμός δεν πωλείται». Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι το σχέδιο βιωσιμότητας του Μεγάρου Μουσικής δεν προβλέπει κάποια απόλυση, ενώ, αντίθετα, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των χώρων του και ως συνεδριακού κέντρου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έγγραφο που έχει διαβιβάσει στη Βουλή ο κ. Σταϊκούρας, το Μέγαρο Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, συνολικού αρχικού ποσού 245 εκατ. ευρώ. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συγκεκριμένων δανείων στις 30 Ιουνίου 2013 ήταν 229,27 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 13 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.