ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοδίκης απαγορεύει την εκπομπή "Πρωταγωνιστές" για το Φαρμακονήσι

11:40 - 14 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Πρωτοδίκης απαγορεύει την εκπομπή "Πρωταγωνιστές" για το Φαρμακονήσι
Κρούσμα προληπτικής λογοκρισίας με αφορμή την τραγωδία που προκάλεσε το θάνατο 8 λαθρομεταναστών, καταγγέλλει το Μega.

Όπως αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι του Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού,έχει αποσταλεί έγγραφο στο σταθμό από την πρωτοδίκη της Κω η οποία “απαγορεύει να μεταδοθεί την ερχόμενη Τρίτη η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, η οποία έχει ως θέμα την τραγωδία στο Φαρμακονήσι”.

Η Πρωτοδίκης αιτιολογεί την κίνησή της αυτή τονίζοντας ότι αν μεταδοθεί η εκπομπή“θα παραβιαστεί η μυστικότητα της ανάκρισης” για τον πνιγμό των 12 μεταναστών. Μάλιστα, ζητά να μην μεταδοθεί και το τρέιλερ της εκπομπής.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στην δικαστική απόφαση να μην προβληθεί η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι:«Η δικαστική απόφαση να μη προβληθεί εκπομπή για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι,είναι απαράδεκτη. Η δημοσιογραφική έρευνα, βοηθά την δικαστική», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, και το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για το θέμα τονίζοντας ότι «η παρεμπόδιση του έργου των δημοσιογράφων και ακόμη περισσότερο η απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας δεν ταιριάζουν σε δημοκρατικά οργανωμένη πολιτεία» και ότι «η εκπομπή πρέπει να προβληθεί κανονικά».

« Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο πρόεδρός του και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ.Βενιζέλος, έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της ανάγκης να ερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές στο Φαρμακονήσι. Η δικαστική έρευνα πρέπει να είναι ταχύτατη και να μην αφήνει καμία σκιά», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 14 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.