ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση τύπου

10:47 - 18 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Επισκόπηση τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Νάρκη 9.000.000 ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκάνδαλο μεγατόνων με Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «φάντασμα» και εμπλεκόμενο τον πρώην στενότατο συνεργάτη και σύμβουλο στο υπουργείο Εξωτερικών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αποκάλυψε πολύμηνη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας".

ΕΘΝΟΣ: "Τα μυστικά για τη φορολογική δήλωση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο έντυπο Ε1 καλούνται να υποβάλουν στην Εφορία περισσότεροι από 5,7 εκατ. υπόχρεοι από τον ερχόμενο Μάρτιο. Περιλαμβάνει μεγάλες ανατροπές στη φορολογία των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν το 2013. Κλειδί αποτελούν οι 30 αλλαγές στους κωδικούς, με βάση τις οποίες καταργούνται φοροαπαλλαγές, αυξάνονται τεκμήρια διαβίωσης, προβλέπονται ελαφρύνσεις για νέους επαγγελματίες και κρύβονται παγίδες για όσους αμείβονται με εργόσημα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οδηγίες επιβίωσης για τα Σημεία των Καιρών!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα " ένα μικρό βιβλιαράκι για την Πνευματική μας προετοιμασία. Αχρείαστο να΄ναι αλλά στην εποχή του Αντίχριστου θα σας χρειαστεί!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απάτη 9 εκατ. ευρώ από τον «έμπιστο» του Παπανδρέου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "βαρύ κατηγορητήριο για τις «αποναρκοθετήσεις - φάντασμα» σε Βοσνία, Λίβανο, Ιράκ από τη ΜΚΟ που ίδρυσε ο συλληφθείς πρώην εκδότης της «Εξόρμησης» Κ. Τζεβελέκος. Διώκονται επίσης ο Ρόντος και άλλοι έξι διπλωμάτες και δημόσιοι υπάλληλοι για απάτη, απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σκάνε οι νάρκες των ΜΚΟ που θησαύρισαν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» Κ. Τζεβελέκος, μετά την απολογία του στην 4η ειδική ανακρίτρια. Ακόμη επτά κατηγορουμένους «έδειξε» η 20ήμερη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, που αποδίδει ρόλους-«κλειδιά» στη σύζυγο του προέδρου, πρώην δημόσιο υπάλληλο, σε τρεις εν ενεργεία διπλωματικούς υπαλλήλους και σε τρεις συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι βεβαίωναν ψευδώς, εν γνώσει τους, τα περί νομιμότητας".

ΕΣΤΙΑ: "Η πάταξις της γραφειοκρατίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "θετικά είναι τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τα οποία θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδοτήσεως των επιχειρήσεων".

Η ΑΥΓΗ: "Χρέος μας να νικήσουμε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι εκλογές του Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας. Δημοψήφισμα για τα Μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας. Δημοψήφισμα για το αν θα συνεχιστεί η καταστροφή ή όλοι μαζί θα χαράξουμε έναν νέο δρόμο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σκάνε οι νάρκες των ΜΚΟ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι των παράνομων επιχορηγήσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που είχαν προνομιακές σχέσεις με τα κέντρα εξουσίας. Εννέα εκατομμύρια ευρώ έλαβε παράνομα το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, κατά την τετραετία 2000-2004, επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, με την υπογραφή του συμβούλου του Αλεξ Ρόντου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αδειοδότηση επιχειρήσεων σε 24 ώρες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την άδεια λειτουργίας μιας επιχείρησης ακόμη και αυθημερόν, με μια απλή δήλωση στην Εφορία και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, προβλέπει ο νόμος-πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Με το νομοσχέδιο εισάγεται η αρχή της αυτοσυμμόρφωσης του επιχειρηματία".

Ο ΛΟΓΟΣ"Τρία προγράμματα για 27.713 άνεργους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρία νέα προγράμματα απασχόλησης με ευκαιρίες εισόδου στην αγορά εργασίας για 27.713 άνεργους, κόστους περίπου 150 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης. Πρόκειται για στοχευμένα προγράμματα, που εντάσσονται στο σχέδιο δράσης κατά της ανεργίας - συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ - που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς και θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να κλείσει το δρόμο στα κυβερνητικά σχέδια για την Υγεία".

Η εφημερίδα γράφει "σε ξεσηκωμό ενάντια στο κλείσιμο των πολυατρείων του ΕΟΠΥΥ, που επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση και την ΕΕ, καλεί το ΠΑΜΕ. Σήμερα, στις 6 μ.μ., διοργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι φοροπαγίδες της νέας δήλωσης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αντιμέτωπους με το μεγάλο μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές και έξτρα φόρους φέρνει 8,5 εκατομμύρια φορολογουμένους η συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Παγίδες φόρων αποτελούν η υποχρεωτική δήλωση των τόκων καταθέσεων, αλλά και η υποχρεωτική καταγραφή των αυθαιρέτων".

Kontranews: "Στο σκαμνί το δεξί χέρι του Γιωργάκη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εξακόσια εκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά από το υπουργείο Εξωτερικών στις επίμαχες περιόδους που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γ. Παπανδρέου. Εκατοντάδες είναι οι περιβόητες ΜΚΟ που λεηλατούσαν τα μυστικά και τα φανερά κονδύλια, παράγοντας μαύρο πολιτικό χρήμα και μηχανισμό τον οποίο χρησιμοποίησε ο Γιωργάκης για να γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια μοιραίος Πρωθυπουργός της χρεοκοπίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοίγει τώρα ο δρόμος για δόση 8,8 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έως το τέλος της εβδομάδας, το αργότερο την Κυριακή, επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη λήψη απόφασης στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου για την εκταμίευση διπλής δόσης 8,8 δισ. ευρώ που θα καλύψουν και τις δανειακές ανάγκες της χώρας, στα μέσα Μαΐου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αυθημερόν η αδειοδότηση λειτουργίας των επιχειρήσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων αυθημερόν και ηλεκτρονικά προβλέπει σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε χθες από τους αρμόδιους υπουργούς παρουσία του Πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από τη Βουλή στις αρχές Απριλίου και στη συνέχεια για την ολοκλήρωση του συνόλου του θεσμικού πλαισίου θα απαιτηθούν μία σειρά από νομοθετήματα που θα προετοιμάσουν τα συναρμόδια υπουργεία".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φιλόδοξο «σχέδιο μάχης» κατά της γραφειοκρατίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων με μία υπεύθυνη δήλωση φιλοδοξεί να εισαγάγει η κυβέρνηση. Ειδικότερα, με το σχέδιο νόμου του υπ. Ανάπτυξης που παρουσιάστηκε χθες προωθείται η υιοθέτηση του «fast track» για όλες τις δραστηριότητες, ώστε μ΄αυτόν τον τρόπο να καταστεί η Ελλάδα φιλικός προορισμός για την επιχειρηματικότητα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.