ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα ακόμα απογοητευτικό macro για την αμερικανική οικονομία

Αυτός ήταν ο πέμπτος μήνας πτώσης των πωλήσεων κατοικιών, σε σύνολο έξι μηνών.

Οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικών σημείωσαν πτώση κατά τον Ιανουάριο, σε μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η αγορά κατοικίας έχει δεχθεί πλήγμα από την αύξηση των επιτοκίων αλλά και από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών σημείωσαν πτώση κατά 5,1% και αυτός ήταν ο πέμπτος μήνας πτώσης σε σύνολο έξι μηνών. Σύμφωνα με εκπροσώπους εταιρειών real estate οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν το βασικό λόγο της πτώσης των πωλήσεων καθώς η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη Δυτική Ακτή που οι καιρικές συνθήκες είναι ηπιότερες. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς κατοικίας, οι βασικότεροι λόγοι της πτώσης των πωλήσεων είναι η άνοδος των τιμών κατοικιών κατά τους τελευταίους 12 μήνες, η άνοδος των επιτοκίων και η αύξηση των ασφαλίστρων κατοικίας.

Ένας ακόμα λόγος έχει να κάνει και με την έλλειψη που παρατηρείται στην προσφορά κατοικιών γεγονός το οποίο είναι αποθαρρυντικό για τους υποψήφιους αγοραστές. Όσον αφορά την άνοδο των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια, το επιτόκιο για 30 έτη είναι στο 4,33% έναντι 3,33% πριν από 12 μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.