ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασίλης Κορκίδης: Οι κυκλοφοριακές αλλαγές και μονοδρομήσεις στον Πειραιά θα δώσουν ανάσα στους κατοίκους και τους επισκέπτες

11:50 - 24 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Βασίλης Κορκίδης: Οι κυκλοφοριακές αλλαγές και μονοδρομήσεις στον Πειραιά θα δώσουν ανάσα στους κατοίκους και τους επισκέπτες
Οι κυκλοφοριακές αλλαγές και μονοδρομήσεις στον Πειραιά θα δώσουν ανάσα στους κατοίκους και τους επισκέπτες, ωστόσο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, προς αποφυγή ατυχημάτων, σχολιάζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, κ. Βασίλης Κορκίδης.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «οι βελτιωτικές αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη του Πειραιά, θα δώσουν μεγάλη ανάσα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας, με αφορμή τις εργοταξιακές οχλήσεις από την έλευση του τραμ στις αρχές του 2016 και του μετρό μεταξύ 2017 και 2018. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από την Αττικό Μετρό και περιλαμβάνουν μονοδρομήσεις κεντρικών δρόμων, νέες λεωφορειολωρίδες, αλλά και τροποποιήσεις των γραμμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι εργασίες της πρώτης φάσης που αφορούν στις μονοδρομήσεις του Β´ Διαμερίσματος, στο κέντρο του Πειραιά, ολοκληρώθηκαν εγκαίρως και ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζονται με τη συνεχή παρουσία και τη συμβολή της Τροχαίας Πειραιά, από την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ενώ σε δεύτερη φάση, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στο Α' Διαμέρισμα, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στη πόλη μας έχει σκοπό να μας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και πλήρες συγκοινωνιακό δίκτυο με μετρό, τράμ, τρένα, λεωφορεία και Ηλεκτρικό, το οποίο θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες αλλά και δημότες με την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ας την αντιμετωπίσουμε λοιπόν με υπομονή, ώστε τα επόμενα χρόνια όλοι οι δρόμοι να οδηγούν χωρίς "μποτιλιάρισμα" στην πόλη και το λιμάνι του Πειραιά."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.