ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση για Βουλή με 250 βουλευτές και Γερουσία

13:13 - 24 Φεβ 2014 | Συνεντεύξεις
Πρόταση για Βουλή με 250 βουλευτές και Γερουσία
Στην περικοπή 50 θέσεων από τη Βουλή σκέφτονται να προχωρήσουν οι δύο επικεφαλής της κυβέρνησης, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Όπως γράφει η εφημερίδα, τα επιτελεία της κυβέρνησης εκτιμούν ότι το σχέδιο αυτό θα έχει απήχηση στην κοινωνία, ενώ εκτιμούν ότι θα φέρει την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της καθώς θα χρειαστεί να πάρει θέση για το ζήτημα της λειτουργίας της Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής κατά τη συνάντηση στην οποία αποφασίστηκε η κατάργηση της λίστας για τους ευρωβουλευτές, Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν διεξοδικά το σενάριο της μείωσης του αριθμού των βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να τάχθηκε υπέρ της μείωσης κατά 50 έδρες του σημερινού Κοινοβουλίου με παράλληλη ανάδειξη μιας αιρετής Γερουσίας 50 μελών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και επί της αρχής συμφωνεί με την ανάγκη μείωσης του αριθμού των βουλευτών, φέρεται να διατύπωσε ενστάσεις σχετικά με την αιρετή Γερουσία.

Αντιθέτως, υπεραμύνθηκε της ανάγκης περιορισμού των δυνατοτήτων για πρόωρες εκλογές πριν από την ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και αν πέφτει η κυβέρνηση, θα πρέπει η Βουλή να έχει τη δυνατότητα ανάδειξης νέας κυβέρνησης χωρίς προσφυγή στις κάλπες.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 24 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.