ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περίπου στο 45% αναμένεται η συμμετοχή των γιατρών του ΕΟΠΠΥ στο ΠΕΔΥ- Με επικουρικούς θα καλυφθούν τα κενά

19:56 - 27 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Περίπου στο 45% αναμένεται η συμμετοχή των γιατρών του ΕΟΠΠΥ στο ΠΕΔΥ- Με επικουρικούς θα καλυφθούν τα κενά
Ένας αγώνας δρόμου είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας, ώστε στις 20 Μαρτίου να είναι όλα έτοιμα για την λειτουργία των μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι κενές θέσεις που θα προκύψουν θα καλυφθούν από επικουρικούς γιατρούς αμέσως, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το 45% των γιατρών που υπηρετούσαν στον ΕΟΠΠΥ αναμένεται να υποβάλλει αίτηση για τη στελέχωση του ΠΕΔΥ, ενώ σχεδόν καθολική είναι η ένταξη του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού, το οποίο υπηρετούσε στον ΕΟΠΥΥ.

 

Την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας, έχοντας τον ακριβή αριθμό των γιατρών που υπέβαλαν αίτηση (καθώς την Τετάρτη έληξε η σχετική προθεσμία) θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να υπάρχει συμφωνία για τη διαδικασία της προσλήψεως του προσωπικού που θα προκύψει ως κενό για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά από την πρώτη ημέρα τα Πολυϊατρεία. Ο υπουργός εξήγησε ότι θα προκηρυχθούν όλες οι θέσεις όσων επιλέξουν να αποχωρήσουν, διευκρινίζοντας, όμως, ότι οι θέσεις γιατρών που θα προκηρυχθούν, δεν θα αφορούν απαραίτητα το ΠΕΔΥ, αλλά και τα νοσοκομεία.

Adoni270214

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.