ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ποιες μετοχές τοποθετούνται τώρα οι Soros και Buffett;

17:48 - 07 Μαρ 2014 | Τεχνική Ανάλυση

Υγεία και τράπεζες επιλέγουν τα μεγαλύτερα hedge funds για να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους.

Ο George Soros μεσω του family office, Soros Fund Management, έχει ενισχύσει τη συμεμτοχή του στις ακόλουθες έξι εταιρείες: DISH Network Corp, Teva, General Motors, Delta Airlines, Ford Motor, Boeing. Η επιλογή των εταιρειών αυτών έχει γίνει με βάση τα οικονομικά τους μεγέθη, το μέρισμα που δίνουν και την τοποθέτησή τους στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον.

Ο Warren Buffett, της Berkshire, ανακοίνωσε αύξηση του ποσοστού του στις: UPS, Wells Fargo, Moody’s, US Bancorp και DIRECTV. Είναι εμφανές ότι ο Buffett εμπιστεύεται εταιρείες του τραπρζικού κλάδου και αυτό είναι λογικό καθώς ο τραπεζικός δείκτης απέχει σημαντικά από τα ιστορικά του υψηλά ενώ οι τράπεζες φαίνεται να έχουν σημαντική αξία. Ο Buffett, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στη Wells Fargo κατά τους πρώτους μήνες του 2008 και ήδη έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη τόσο από την άνοδο της μετοχής όσο και από την εξόφληση των ομολογιών που είχαν παραχωρηθεί ειδικά σε αυτόν, προκειμένου να δώσει τα απαραίτητα για την επιβίωσή της κεφάλαια.

Σε γενικές γραμμές και μετά από μια αναλυτική μελέτη τωνπρόσφατων τοποθετήσεων των μεγαλύτερων hedge funds, προκύπτει ότι οι τοποθετήσεις τους κινούνται προς τους κλάδους υγείας και τραπεζών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.