ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις Σούλτς για ενιαία κάθοδο της Κεντροαριστεράς στις Ευρωεκλογές

01:40 - 10 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
«Θέλω να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν όχι ως Γερμανός, αλλά ως σοσιαλιστής, ως Ευρωπαίος σοσιαλιστής», σημείωσε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος καταβάλλει προσπάθεια να ενωθεί η Κεντροαριστερά στην Ελλάδα με ενιαία φωνή πιέχοντας τον Φώτη Κουβέλη να συνεργαστεί με την Ελιά.
Ο κ. Σούλτς στο πλαίσιο αυτό είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει τα χάσματα που χωρίζουν τη ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ. Αγωνία του κ. Σούλτς είναι να εκλέξει έστω 3 ευρωβουλευτές η Ελλάδα που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά τους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
«Ξέρω ότι θα έχεις την ευκαιρία να του πεις για άλλη μια φορά πόση σημασία έχει η συσπείρωση», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο ραντεβού του αμέσως μετά με τον «φίλο μας” Φώτη Κουβέλη, στον Μάρτιν Σουλτς, ενώ δεν λησμόνησε να αναφερθεί και στο επόμενο ραντεβού του, το δείπνο που θα έχει με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τονίζοντας ότι μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη, είχαν στηριχθεί από κοινού από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το 2010 και αποτέλεσαν τα πρόδρομα φαινόμενα της συσπείρωσης, αφού «νίκησαν και θα ξανανικήσουν»
 
Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αναδείξει το κοινωνικό του πρόσωπο ανστην παρουσία του στην Αθήνα υπογράμμισε το  σύνθημά του το ότι θέλει να αλλάξει την Ευρώπη.  Αναρωτήθηκε αν είμαστε ακόμα ικανοί να νιώσουμε τον πόνο των λαών, της άνεργης γυναίκας που έστειλε 300 βιογραφικά και έλαβε 300 αρνητικές απαντήσεις, του άνεργου 50άρη που δεν ξέρει πώς να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, του ανθρώπου που ξυπνά τη νύχτα και δεν ξέρει τι θα του φέρει το πρωί. «Μόνο αν νιώσουμε τον πόνο, θα μπορέσουμε να δείξουμε αλληλεγγύη», είπε.
 
«Δεν περιμένω από τους κερδοσκόπους των χρηματαγορών να νιώσουν αυτή την οδύνη. Δεν περιμένω να τη νιώσουν όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Αλλά από εμάς στην Αριστερά το περιμένω», είπε, μιλώντας για μία Ευρώπη, όπου το θέμα είναι να υπάρχουν θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς αμοιβές και έμφαση στη ζωή των νέων ανθρώπων.
είπε, κλείνοντας την ομιλία του , με την οποία ζήτησε την στήριξη των πολιτών, αφού ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άρα χρειάζεται την πλειοψηφία σε αυτό.
Τον προλόγισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για την «άλλη Ευρώπη» για τη οποία αγωνίζεται, για την συνοχή και την αλληλεγγύη μέσα σε αυτήν.
«Μας λένε ότι είμαστε στην ίδια κυβέρνηση με τη ΝΔ. Ναι. Και το ίδιο συμβαίνει με το SPD στη Γερμανία, το ίδιο στην Ολλανδία, την Αυστρία κτλ», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας όμως ότι τώρα φαίνονται οι διαφορές μεταξύ των δύο χώρων, αφού ενόψει ευρωεκλογών δίνεται ο αγώνας των συσχετισμών, με το ΕΣΚ να αγωνίζεται ενάντια στο ΕΛΚ με διαφορετικούς υποψηφίους.
 
Γ.Α.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.