ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυστικές επαφές Σαμαρά με Ρώσους στο Άγιο Όρος

02:17 - 10 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Με έναν από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Βλάντιμιρ Πούτιν, τον μεγιστάνα Βλ. Γιακούνιν συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Άγιο Όρος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, στο επίκεντρο της συνάντησης  βρέθηκε το ενδιαφέρον της Μόσχας για συμμετοχή στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Ρώσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση - πακέτο του ΟΣΕ και του λιμένος Θεσσαλονίκης.

Από ελληνικής πλευράς το πρόβλημα εστιάζεται στην καθυστέρηση έναρξης του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ, καθώς ο στόχος είναι οι διαδικασίες να κινηθούν παράλληλα με τον ΟΣΕ.

Για τον λόγο αυτόν, η κυβέρνηση θα ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ να επισπεύσει τη διαδικασία έτσι ώστε να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και για το λιμάνι και να συμπέσει χρονικά η καταληκτική του ημερομηνία με εκείνη για τον ΟΣΕ, όπου έχει γίνει ήδη η προκήρυξη.

Οπως ελέχθη και στη συνάντηση, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και οι Ρώσοι κερδίσουν τους διεθνείς διαγωνισμούς, τότε αυτή η συμφωνία θα επικυρωθεί και με μια συνάντηση κορυφής, μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του προέδρου κ. Πούτιν, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Αθήνα ή στη Μόσχα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.