ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσογερμανικό deal 5 δισ. στην ενέργεια

14:59 - 17 Μαρ 2014 | Συνεντεύξεις
Η L1 Energy, το επενδυτικό όχημα του Ρώσου επενδυτή Μιχαήλ Φρίντμαν, προχωρά σε ένα μεγάλο ενεργειακό deal με τη Γερμανία, καθώς αγοράζει την Dea, εταιρεία εξερεύνησης κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου, θυγατρική της RWE, έναντι 5,1 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία είναι η πρώτη για την LetterOne, τον όμιλο που δημιούργησε ο Μιχαήλ Φρίντμαν και ο μεγαλοεπενδυτής Τζέρμαν Kαν πέρυσι, για να επενδύσουν συνολικά 14 δισ. δολ. σε projects στην αγορά ενέργειας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της RWE, Πίτερ Τεριούμ, στόχος στης Dea είναι να μετατραπεί σε κανάλι μεγαλύτερων επενδύσεων στον κλάδο. Η Dea δραστηριοποιείται κυρίως στη Γερμανία, τη βρετανική Βόρειο Θάλασσα , τη Νορβηγία και την Αίγυπτο. Έχει επίσης έργα μεγάλης κλίμακας στη βόρειο Αφρική.

Η συμφωνία βοηθά τον Φρίντμαν και τον Καν να μεταφέρουν τις ενεργειακές επενδύσεις στο εξωτερικό, καθώς η RWE - η οποία ανακοίνωσε ότι το 2013 ήταν το πρώτο ζημιογόνο έτος από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το 1949 - προσπαθεί να αντλήσει κεφάλαια από την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.