ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση τύπου

11:22 - 18 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Επισκόπηση τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πύλη για πρόσληψη 50.000 νέων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην τελική ευθεία για την έκδοση νέου προγράμματος επιδότησης 50.000 ανέργων βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η νέα δράση, που προσφέρει σε καθέναν από τους δικαιούχους ανέργους 2.700 ευρώ για κατάρτιση και πρακτική άσκηση".

ΕΘΝΟΣ: "Η συνταγή για το νέο σύστημα Υγείας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τη λειτουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας. Οι γιατροί, όπως και όλο το προσωπικό, καλούνται να βρίσκονται στις μονάδες μεθαύριο Πέμπτη. Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε την εγκύκλιο για τον νέο φορέα, ο οποίος διαδέχεται τις δομές περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα «Μάτια του Θεού" πάνω από την Κριμαία!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Θεϊκό σημάδι προς εκπλήρωση της προφητείας του Ιερεμία: «Από Βορρά θα εκχυθεί το κακό σε όλους τους κατοίκους της γης»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ξεκινούν 10.000 προσλήψεις ανέργων από την Παρασκευή".

Η εφημερίδα γράφει "δουλειά για 12 μήνες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση μισθού ως τα 450 ευρώ θα έχουν 10.000 άνεργοι ηλικίας από 30 έως 66 ετών με νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Βόμβα Ρεν για τις συντάξεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βόμβα του κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν, για τις 360.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης στα Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Δράσης και ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων και Δημοκρατικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης, αφού με βάση τα νέα δεδομένα οι αιτούντες δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει το νέο όριο ηλικίας".

ΕΣΤΙΑ: "Ολη η αλήθεια για τις σπατάλες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εντύπωση προεκάλεσε η είδησις που δημοσίευσε προχθές η «Καθημερινή», ότι το δημόσιο καταβάλλει ετησίως για τηλεφωνικές κλήσεις το ποσό των 285 εκατ. ευρώ. Ομως το ποσό αυτό κανονικά δεν θα έπρεπε να εκπλήσση κανέναν, αφού συναρτάται ευθέως με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και των απασχολουμένων στις διάφορες παραφυάδες του δημοσίου".

Η ΑΥΓΗ: "Ισοπέδωση στα 580 ευρώ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την χαριστική βολή στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων με τη συμπίεση των μισθών στα 586 ευρώ μεικτές αποδοχές, όσος είναι ο ελάχιστος μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους, και την καθήλωση των συντάξεων κάτω από αυτό το επίπεδο ετοιμάζονται να δώσουν κυβέρνηση και τρόικα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Βγήκαν τα μαχαίρια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξέφυγε από χθες ο ποδοσφαιρικός πόλεμος ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη. Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, με την οποία καταγγέλλεται ένα σύστημα που ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε την αντίδραση του Ολυμπιακού".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας βρίσκονταν τις πρώτες πρωινές ώρες η κυβέρνηση και η τρόικα. Μάλιστα, στελέχη του οικονομικού επιτελείου δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στη διάρκεια της νύχτας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Νέες θέσεις εργασίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αξιοποίηση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αναμένεται να συμβάλει ώστε την περίοδο 2014-2025 να δημιουργηθούν σταδιακά 35.000 νέες θέσεις εργασίας, χωρίς να συνυπολογίζονται οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων σε μέσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σύμφωνα με τη μελέτη με τίτλο: «Η παραχώρηση και αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού ως μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, μία αποτίμηση των μακροοικονομικών επιπτώσεων»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υποταγή στα δεσμά ΕΕ - μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού;".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο που θα ανακουφίσει το λαό, είναι ψεύτικες, σε μια περίοδο μάλιστα που έχουν διαμορφωθεί τέτοιοι μηχανισμοί σε επίπεδο ΕΕ, με επιτήρηση χωρών και επιβολή αντιλαϊκών μέτρων, που μπορούν να κάνουν τη δουλειά που έκανε μέχρι σήμερα η τρόικα".ΤΑ ΝΕΑ: "Πόσοι μπαίνουν στην κάθε σχολή".

Kontranews: "Εξαφανίστηκε τραπεζίτης που ξέπλενε μαύρο χρήμα πολιτικών και διαπλεκόμενων επιχειρηματιών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η εξαφάνιση του Ελβετού τραπεζίτη Φάνη Λυγινού μπλοκάρει στην κυριολεξία τις έρευνες για τις μίζες των εξοπλιστικών καθώς και για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που είχε αναλάβει εργολαβικά το ίδιο πρόσωπο για λογαριασμό κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών και πολιτικών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ξεκλείδωσε» το Χ.Α.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η «λύση» για τις τράπεζες ανεβάζει το θερμόμετρο στο Χρηματιστήριο. Το κλίμα αλλάζει για τις τράπεζες που μεταβάλλονται σε μοχλό ανόδου της χρηματιστηριακής αγοράς".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το σκληρό ευρώ απειλεί την ελληνική ανάκαμψη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "απειλή για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας συνιστά το ισχυρό ευρώ, εξέλιξη που προκαλεί ανησυχίες στους κλάδους των εξαγωγέων και του τουρισμού. Το υπ. Οικονομικών φοβάται πως εάν η ισοτιμία του ευρώ διατηρηθεί επί μακρόν σε υψηλά επίπεδα θα απειλήσει την προσπάθεια εξόδου της οικονομίας από την ύφεση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.