ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξοπλιστικά: Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τους Φ. Λυγινό και Ό. Έσλερ

21:47 - 20 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Εξοπλιστικά: Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τους Φ. Λυγινό και Ό. Έσλερ
Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι ανακριτές της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε βάρος του Ελληνοελβετού υπαλλήλου τραπεζών, Φάνη Λυγινού, και του Γερμανού πρώην αντιπρόεδρου της εταιρίας Wegmann, Όλαφ Έσλερ, καθώς δεν εμφανίστηκαν στα δικαστήρια από τα οποία είχαν κληθεί σε απολογίες για την εμπλοκή τους σε διακίνηση παράνομων χρημάτων.

Οι δύο ανακριτές Διαφθοράς εξέδωσαν ευρωπαϊκά εντάλματα για τους δύο κατηγορούμενους στους οποίους είχαν δώσει 48ωρη άτυπη προθεσμία προκειμένου να εμφανιστούν στο ανακριτικό γραφείο και να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν στην υπόθεση των «ωφέλιμων πληρωμών» που δόθηκαν σε κρατικούς αξιωματούχους για εξοπλιστικά προγράμματα.

 

Οι δύο κατηγορούμενοι «μπήκαν στο μικροσκόπιο» των ανακριτών μετά την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα, ο οποίος τους ενέπλεξε στην όλη υπόθεση. Το άλλοτε στέλεχος του υπουργείου ομολόγησε ότι δωροδοκήθηκε για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από την εταιρία, αντιπρόεδρος της οποίας ήταν ο Ό. Έσλερ. Υποστήριξε επίσης ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος, Φ. Λυγινός, αλλά και ο συνάδελφός του Ζαν Κλοντ Όσβαλντ -πρώην στελέχη της Dresden Bank στη Γενεύη από το 2000 ως το 2005- έχουν κεντρικό ρόλο

στη διακίνηση και απόκρυψη ποσών «μαύρου χρήματος».

 

Να σημειωθεί ότι για τις πράξεις που αποδίδει η ελληνική δικαιοσύνη στους δύο τραπεζικούς υπαλλήλους, φέρονται να έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μέλη του κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας όταν επισκέφθηκαν πρόσφατα τους Έλληνες ανακριτές της υπόθεσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.