• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
    BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
  • Nasdaq00%
  • S&P 50000%
  • CAC 4000%
  • DAX00%
  • FTSE 10000%
  • Nikkei 22500%

Λουκέτο στο βενετσιάνικο εστιατόριο που γέννησε το τιραμισού λόγω έλλειψης... τουριστών

14:08 - 21 Μαρ 2014 | Συνεντεύξεις
"Λουκέτο" βάζει το ιταλικό εστιατόριο, το οποίο θεωρείται ότι "γέννησε" το διάσημο γλυκό τιραμισού, λόγω έλλειψης τουριστών...

Το "Le Beccherie", το οποίο άνοιξε το 1939 στο Τρεβίζο, κοντά στη Βενετία, αναμένεται να κλείσει στις 30 Μαρτίου.
Όπως εξηγεί ο 60χρονος ιδιοκτήτης του εστιατορίου Carlo Campeol -οι παππούδες του οποίου εμπνεύστηκαν το τιραμισού-, η χρεοκοπία της επιχείρησης οφείλεται στην έλλειψη τουριστών και την οικονομική κρίση.
"Υπήρξε μείωση των πελατών. Χάσαμε πολιτικούς, επιχειρηματίες, αλλά και απλό κόσμο" λέει.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Τρεβίζο ζήτησε να αναγνωριστεί από την ΕΕ ως η γενέτειρα του τιραμισού και να γίνει Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
Σύμφωνα με τις Αρχές της περιοχής, η Ada και ο Aldo Campeol σέρβιραν το πρώτο τιραμισού τη δεκαετία του 1960.
Το όνομα ωστόσο - που στα ιταλικά σημαίνει: "σήκωσέ με πάνω", λόγω του υψηλού ενεργειακού περιεχομένου του γλυκίσματος- δόθηκε τη δεκαετία του 1970.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 21 Μαρ 2014
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman