ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι έρευνες για το Boeing - Θρίλερ για γερά νεύρα

12:15 - 26 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Συνεχίζονται οι έρευνες για το Boeing - Θρίλερ για γερά νεύρα
Ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό οι έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν τα συντρίμμια και το μαύρο κουτί του Boeing της εταιρείας Malaysia Airlines, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω των σφοδρών ανέμων και των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, 12 αεροπλάνα, εκ των οποίων τα επτά στρατιωτικά, επιστρέφουν στη ζώνη των ερευνών και θα επιχειρήσουν να βρουν δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν από δορυφόρο και μπορεί να αποτελούν συντρίμμια του αεροπλάνου.

«Σήμερα θα διεξαχθούν έρευνες σε τρεις ζώνες που καλύπτουν 80.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), η οποία συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Ένα αυστραλιανό πλοίο, το HMAS Success, βρισκόταν την Τρίτη κοντά στα αντικείμενα που αναζητούνται για να ταυτοποιηθούν, όταν αναγκάστηκε να διακόψει τις έρευνές του εξαιτίας κυμάτων, το ύψος των οποίων ξεπερνούσε τα τέσσερα μέτρα. Σήμερα θα συνεχίσει την αποστολή του.

Τέσσερα κινεζικά πλοία έχουν φθάσει επίσης στη ζώνη ερευνών.

Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ κάλεσε τη Μαλαισία να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για την πτήση MH370, ενώ αυξάνεται η οργή των συγγενών των αγνοουμένων εναντίον των μαλαισιανών αρχών.

Ο Λι «κάλεσε τη Μαλαισία να παράσχει λεπτομερή και ακριβή πληροφόρηση» σχετικά με την πτήση της Malaysia Airlines, ανέφερε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.