ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλεκτρονικό "λουκέτο"- Τέλος οι online δημοπρασίες για το ricardo.gr

12:02 - 27 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Ηλεκτρονικό "λουκέτο"- Τέλος οι online δημοπρασίες για το ricardo.gr
Η ανάγκη για αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του Ομίλου σήμανε και το τέλος του γνωστού site online αγορών.

Σταματά να λειτουργεί από 5 Μαΐου το γνωστό site ηλεκτρονικών δημοπρασιών ricardo.gr, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ομίλου Nasper. 

 

Η είδηση γεννά πολλά ερωτήματα σχετικά με την απόφαση των ιθυνόντων να αναστείλουν τη λειτουργία του site, καθώς τα φαινόμενα έδειχναν πως επρόκειτο για μια ιδιαιτέρως εύρωστη, οικονομικά, πλατφόρμα αγορών, αριθμώντας στην Ελλάδα περισσότερα από 450.000 εγγεγραμένα μέλη.

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ομίλου, η ανάγκη για αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του έφερε και την αντίστοιχη απόφαση. Συγκεκριμένα, αναφέρουν σχετικά πως "Ο όμιλος Naspers, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Ricardo Internet Hellas και διαχειρίζεται ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο από websites ηλεκτρονικού εμπορίου ανά την υφήλιο (στα οποία συγκαταλέγονται τα olx.com, qq.com (Tencent) και Allegro), αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση μερικών από τις δραστηριότητες του. Στόχος της στρατηγικής αυτής είναι να διευρυνθεί περαιτέρω το OLX, η υφιστάμενη online υπηρεσία με μικρές αγγελίες, και να εστιάσει τις δραστηριότητες του σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Ως αποτέλεσμα της νέας αυτής στρατηγικής, αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του site δημοπρασιών ricardo.gr, με ισχύ από την 5η Μαΐου 2014. Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών θα είναι στη διάθεσή των χρηστών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2014 για διευθέτηση οποιωνδήποτε εκκρεμοτήτων ή για ερωτήσεις". 

 

 

Η Ricardo εντός κι εκτός

Η Ricardo Internet Ελλάς ΜΕΠΕ, μέλος του Ομίλου MIH Internet Europe, ανήκει στο Naspers Media Group, που με τη σειρά του λειτουργεί με επιτυχία από το 1999 σε 14 χώρες. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 κι έκτοτε αριθμεί στους κόλπους του, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο ιδιώτες όσο και επαγγελματίες. Τα μέλη μπορούν μέσα από αυτήν την τεράστια ιστοσελίδα online δημοπρασιών να αγοράσουν ή να πουλήσουν προϊόντα καινούργια ή μεταχειρισμένα, μέσα από 26 διαφορετικές κατηγορίες.

Το Naspers Media Group δραστηριοποιείται σε διαδικτυακές πλατφόρμες (με επίκεντρο το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις κοινότητες, την επικοινωνία και τα παιχνίδια), συνδρομητική τηλεόραση και έντυπα μέσα (συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης, διανομής και εκτύπωσης περιοδικών, εφημερίδων και βιβλίων), με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων της να κατέχει κυρίαρχη θέση στις αντίστοιχες αγορές.

Σήμερα σημειώνει επιχειρηματική παρουσία, μεταξύ άλλων και σε πολλές ανερχόμενες αγορές, όπως η Νότια Αφρική και το υπόλοιπο της υποσαχάριας Αφρικής, η Κίνα, η Λατινική Αμερική, η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Ρωσία και η Ινδία.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 27 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.