ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fed και οι επιπτώσεις στο χρυσό

13:52 - 24 Μαρ 2014 | Aγορές

Η περασμένη εβδομάδα ήταν άκρως αρνητική για το χρυσό καθώς τα σχόλια της Yellen δημιούργησαν έντονες πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο. Είναι γνωστό ότι ο χρυσός έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στη νομισματική πολιτική της Fed και κατ’ επέκταση στις δηλώσεις που γίνονται από την επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγάλη άνοδος του πολύτιμου μετάλλου ξεκίνησε το 2008 πριν καν η Fed ξεκινήσει τη σειρά των πακέτων στήριξης προς την αμερικανική οικονομία, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι και η πτώση του χρυσού ξεκίνησε αρκετά πριν από τις πρώτες δηλώσεις περί tapering. Ο χρυσός λοιπόν, έχει μια πολύ δυνατή προβλεψιμότητα της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής και έτσι εξηγείται και η γενικότερη αδυναμία του όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Παρατηρώντας από τη θεμελιώδη οπτική το χρυσό, η απόφαση της Fed για αλλαγή νομισματικής πολιτικής και η στήριξη που αυτό μπορεί να προσφέρει στο δολάριο, μεσοπρόθεσμα, αναμένουμε μεγάλα δυσκολίες για το χρυσό τους επόμενους μήνες. από την τεχνική σκοπιά του ζητήματος, ο χρυσός παραμένει εγκλωβισμένος σε μια μεσοπρόθεσμη πλάγια τάση με εύρος σχεδόν $300. Με τις παρούσες συνθήκες, η έξοδος από το εύρος αυτό, χαρακτηρίζετια εξαιρετικά δύσκολη.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει το πως έχει εξελιχθεί η τιμή του χρυσού όταν το εβδομαδιαίο κλείσιμο έχει τα χαρακτηριστικά του αντίστοιχου της περασμένης εβδομάδας.

24-03-14 gold1

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.