ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας, απειλεί την ...

13:21 - 14 Μαρ 2014 | Aγορές

Τις τελευταίες ημέρες είναι εμφανές ότι υπάρχει μια έντονη αναποφασιστικότητα στις αγορές. Το USD/JPY βρίσκεται σε πλάγια τάση, το GBP/USD βρίσκεται επίσης σε πλάγια τάση, οι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχωρούν σημαντικά, ο χρυσός ενισχύεται. Συγκεκριμένα και όσον αφορά το GBP/USD, η ισοτιμία έχει επιστρέψει και πάλι κάτω από τον ΚΜΟ 200 μηνών, επιβεβαιώνοντας ότι ένα τόσο κρίσιμο επίπεδο είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί τόσο εύκολα.

Η τρέχουσα εβδομάδα δεν είχε καμία σημαντική οικονομική ανακοίνωση και μόλις χθες χρειάστηκαν οι δηλώσεις του Mario Draghi, για να δούμε το ευρώ να δέχεται σημαντικές πιέσεις. Σε γενικές γραμμές όμως, υπάρχει μια στάση αναμονής στις αγορές καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να μην έχουν τοποθετήσεις μέχρι και την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, την ερχόμενη Κυριακή.

Η γεωπολιτική ένταση είναι αυξημένη με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να απειλούν τη Ρωσία. Στις αγορές δεν αρέσει αυτή η οξυμένη ατμόσφαιρα, αλλά περισσότερο δεν αρέσει στο DAX ο οποίος δέχεται ισχυρότατες απώλειες. Αυτό είναι λογικό καθώς η Γερμανία επιχειρεί να νουθετήσει τη Ρωσία, από την οποία εισάγει πετρέλαιο ολόκληρη η Ευρωζώνη.

Μέσα σε όλα αυτά, οι εξελίξεις τρέχουν και από την Κίνα. Οι επενδυτές αναμένουν «σκάσιμο» της οικονομικής ανάπτυξης και αυτό θα έχει οδυνηρές συνέπειες στις τράπεζες και το real estate. Το κινεζικό νόμισμα συνεχίζει να υποχωρεί με την ισοτιμία USD/CNH να περνάει πάνω από τα 6,1500 επίπεδα που είναι υψηλότερα από το Μάιο του 2013.

Γράφημα USD/CNH

14-03-14 usdcnh

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.