ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αγορές δοκιμάζουν την αντοχή των Abenomics

13:29 - 12 Μαρ 2014 | Aγορές

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε τις αγορές να παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους ενώ είναι εμφανή και τα σημάδια κόπωσης που υπάρχουν. Όλα αυτά, συμβαίνουν την ώρα που οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ρευστές και θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντική αναταραχή.

Τελευταία, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει στο γεν και στο Nikkei και αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί μια απώλεια δυναμικής στην αντίστροφη συσχέτιση που υπάρχει μεταξύ αυτών των δυο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στην Ασία, ο Nikkei δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις και λίγο αργότερα το γεν δεν άργησε να ενισχυθεί. Παρόλα αυτά, είναι εμφανές ότι υπάρχει μια διαφορά δυναμικής μεταξύ ιαπωνικώνμετοχών και γεν.

Οι ενέργειες των Ιαπώνων αξιωματούχων στοχεύουν στην πτώση της αξίας του νομίσματος ακι στην αύξηση του πληθωρισμού, προκειμένου να υπάρξει ένα τέλος στην πολυετή μάχη με τον αποπληθωρισμό. Ο παράγοντας αυτός είναι που έχει διαμορφώσει μια πολύ ισχυρή ανοδική τάση στο USD/JPY και που αφήνει πολλές υποσχέσεις και για το μέλλον.

Όμως, μια πολύ σοβαρή απειλή που υπάρχει είναι μια πιθανή αλλαγή των συνθηκών που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξει αντιστροφή των ροών των κεφαλαίων και το γεν θα βρεθεί να ενισχύεται και πάλι κλονίζοντας την πολιτικής της BoJ.

12-03-14 usdjpy1

12-03-14 nikkei

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.