ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του Αλβανού που σκότωσε τον Έλληνα δεσμοφύλακα- Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι: "Δεν είχαμε συμμετοχή στο θάνατό του"

10:56 - 28 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του Αλβανού που σκότωσε τον Έλληνα δεσμοφύλακα- Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι: "Δεν είχαμε συμμετοχή στο θάνατό του"
Κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του, έφερε ο βαρυποινίτης Αλβανός Ίλι Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί, όπου κρατείτο, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Αυτό έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο -κι όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα. Παραγγέλθηκαν περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις. Η σορός του Αλβανού κακοποιού, ο οποίος στις 25 Μαρτίου δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου και πατέρα δυο παιδιών, Γιώργο Τσιρώνη, αναμένεται να επιστρέψει στη Νιγρίτα, προκειμένου να παραληφθεί από τους συγγενείς του.

 

Την άρνησή τους να σιτιστούν εξέφρασαν οι περισσότεροι κρατούμενοι των φυλακών στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας. Οι κρατούμενοι ζητούν να δοθούν άμεσα εξηγήσεις γιατί δεν μεταφέρθηκε την Πέμπτη ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι, στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών προκειμένου να εξεταστεί, καθώς το απόγευμα δεν υπάρχει στο σωφρονιστικό κατάστημα εφημερεύων ιατρός.

 

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (ΟΣΥΕ), σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν καμία συμμετοχή στον θάνατο του Αλβανού κρατούμενου Ιλί Καρέλι. Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της για τον θάνατο του Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. «Η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μάς επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης», επισημαίνει η ΟΣΥΕ. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι «προσηλωμένοι στην πανανθρώπινη αξία της ζωής που αποτελεί βασικό οδηγό του αγώνα μας και μας επιβάλλει μαζί με τη λύπη μας για αυτό καθ' αυτό το γεγονός να εκφράσουμε και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος» προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, διέταξε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του αλβανού κρατουμένου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:54 - 28 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.