ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον "αέρα" η εκταμίευση των δόσεων: Πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα κατέθεσε ο Τσίπρας- Διεκόπη η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου- Γιατί μπορεί να μην γίνει δεκτή η πρόταση

17:38 - 30 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Στον "αέρα" η εκταμίευση των δόσεων: Πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα κατέθεσε ο Τσίπρας- Διεκόπη η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου- Γιατί μπορεί να μην γίνει δεκτή η πρόταση
Ανατροπή όλων των δεδομένων σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση των προαπαιτούμενων και την εκταμίευση των δόσεων φαίνεται ότι φέρνει η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, χαρακτηρίζοντάς τον κύριο εκτελεστή συμβολαίου θανάτου κατά της ελληνικής κοινωνίας.

Και αυτό γιατί σε περίπτωση που η πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών θεωρηθεί σύμφωνη με τον κανονισμό της Βουλής, τότε δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση για εκταμίευση των δόσεων στο Eurogroup/Ecofin την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς στο πολυνομοσχέδιο, του οποίου η συζήτηση ανεστάλη, περιέχονται όλα τα προαπαιτούμενα και οι συμφωνίες με την τρόικα.

dosi300314

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκισμό και απελπισία που οδηγεί σε απονενοημένο διάβημα για να καθυστερήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου και η εκταμίευση των δόσεων. Ο κ. Σταμάτης είπε ότι η πρόταση δυσπιστίας θέτει το ερώτημα αν θα καθυστερήσει με οποίον τρόπο μπορεί την ψήφιση νόμου και εκταμίευση των αναγκαίων χρημάτων.

 

«Βάλλετε ευθέως εναντίον των εθνικών συμφερόντων, σας καθιστούμε υπεύθυνους απέναντι στον ελληνικό λαό. Αποδεχόμαστε την πρόκληση γιατί δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, είπε ο κ. Σταμάτης» κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι με λαϊκισμούς προσπαθεί από παντού να εξοικονομήσει ψήφους.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, το Σώμα διακόπτει τις εργασίες του για 2 ημέρες, εκτός αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, όπως κι έκανε δια του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη,
τονίζοντας ότι η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο.

 

Επομένως, σύμφωνα πάντα με το άρθρο 142, διακόπτεται η συζήτηση του νομοσχεδίου και σε λίγη ώρα  ξεκινά η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που θα ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική φανερή ψηφοφορία. Ωστόσο, η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το νομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει, καθώς με το άρθρο 142 παράγραφος 6 πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης. Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο (8/11) από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με φόντο τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και είχε ως θέμα την οικονομική πολιτική.

karagiozi300314

Σε εξέλιξη είναι σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων προκειμένου να ερμηνεύσουν το σχετικό άρθρο του κανονισμού σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

 

Να απορρίψει ευθύς και αμέσως την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής από το βήμα της Ολομέλειας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτη κατά το σύνταγμα.
Η πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με το σύνταγμα, όπως είπε ο κύριος Βενιζέλος, δεν μπορεί να υποβληθεί ξανά αν δεν παρέλθει το εξάμηνο από προηγούμενη πρόταση.

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι αν δεν προχωρήσει στη συζήτηση της πρότασης, θα είναι εκτροπή δημοκρατικά και ηθικά που θα δείχνει φόβο.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:05 - 30 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.