ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τριήμερη απεργία για τη Lufthansa- Ακυρώνονται 3.800 πτήσεις

11:05 - 02 Απρ 2014 | Ειδήσεις
Τριήμερη απεργία για τη Lufthansa- Ακυρώνονται 3.800 πτήσεις
Η κινητοποίηση επηρεάζει τις επιβατικές πτήσεις της Lufthansa, της θυγατρικής της Germanwings και τις εμπορευματικές πτήσεις της Cargo.

Τριήμερη απεργία, που ξεκινά από σήμερα, κήρυξαν 5.400 περίπου πιλότοι της εταιρίας Lufthansa. Η γνωστή αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε και την κατ' επέκταση ακύρωση περίπου 3.800 πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα, κάτι που πρακτικά επηρεάζει τις μετακινήσεις περίπου 425.000 επιβατών.

 

Οι υπεύθυνοι, φρόντισαν, βέβαια να ενημερώσουν εκ των προτέρων τους επιβάτες τους με την αποστολή 100.000 emails ενώ τους δίνουν, φυσικά, τη δυνατότητα αλλαγής του εισιτηρίου. Για όσους, δε, δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν εγκαίρως με τα email, η εταιρεία προετοίμασε υποδομές για τη σίτιση και την ξεκούραση τους, μέχρι να λήξει η απεργία. Επίσης, κάνουν προσπάθειες να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες με πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών.

 

 

 

 

Σημειωτέον πως η συγκεκριμένη απεργία, της οποίας το κόστος υπολογίζεται σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, αποτελεί τη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας. Αφορμή για τις κινητοποιήσεις είναι η απόφαση της Lufthansa να καταργήσει μονομερώς τις μεταβατικές συντάξεις, που δίνουν στους πιλότους τη δυνατότητα της πρόωρης συνταξιοδότησης από τα 55. Επιπλέον εκκρεμεί και το θέμα των μισθολογικών αυξήσεων, με το συνδικάτο των πιλότων Cockpit να ζητά αυξήσεις ύψους περίπου 10%. Το ύψος των συνολικών διεκδικήσεων των πιλότων υπολογίζεται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

 

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Γιεργκ Χάντβεργκ, από τη μεριά του, δήλωσε πως δεν πρόκειται να προκηρυχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, κάτι που φοβούνται όλοι μέχρι στιγμής. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι πιέσεις, σε περίπτωση που η Lufthansa τηρήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις, θολώντας εκ νέου το τοπίο.

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.