ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OHE: Οι 21 μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο

09:14 - 08 Απρ 2014 | Ειδήσεις
OHE: Οι 21 μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο
Έχουν περισσότερους από 10 εκατομμύρια κατοίκους έκαστη - Πόλεις σε Κίνα και Ινδία στις υψηλότερες θέσεις- Η επίσημη λίστα με βάση στοιχεία του ΟΗΕ κι έρευνα της Citi.

Οι πόλεις είναι το μέλλον του κόσμου. Πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε πόλεις κι εκτιμάται πως μέχρι το 2050, περισσότεροι από 7 στους 10 ανθρώπους θα είναι κάτοικοι μεγαλουπόλεων. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα με τα Ηνωμένα Έθνη, σχεδόν όλη αυτή η αστική ανάπτυξη θα λάβει χώρα στις αναδυόμενες οικονομίες.

Στον ακόλουθο χάρτη, από τα στοιχεία έρευνας της Citi αλλά κι επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, προκύπτει η θέση και το μέγεθος των μεγαλύτερων πόλεων σε όλο τον κόσμο καθώς και το ποσοστό του αστικού πληθυσμού που σε κάθε χώρα:

Citi Research City Map

Οι κυριότερες μεγαλουπόλεις - εκείνες με περισσότερο από 10 εκατομμύρια κατοίκους - εμφανίζονται στο χάρτη ως κόκκινοι κύκλοι. Η Ασία - κυρίως η Κίνα και ηΙνδία - έχει ένα τεράστιο αριθμό των πόλεων, αν και ο αντίστοιχος πληθυσμός παραμένει απλωμένος, σε σύγκριση με το πιο αστικοποιημένο Δυτικό Ημισφαίριο και την Ευρώπη.

 

Παρακάτω είναι μια λίστα από αυτές τις μεγαλουπόλεις, με βάση την καταμέτρηση πληθυσμού τους εν έτει 2010, κι όπως αυτή προκύπτει από το την έκθεση του ΟΗΕ "UN's 2012/2013 State of the World's Cities":

UN largest cities in the world table

Τελευταία τροποποίηση στις 10:15 - 08 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.