ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Διαζύγιο" για τους δημιουργούς της Gotham, της δημοφιλέστερης γραμματοσειράς παγκοσμιώς

00:01 - 10 Απρ 2014 | Ειδήσεις
"Διαζύγιο" για τους δημιουργούς της Gotham, της δημοφιλέστερης γραμματοσειράς παγκοσμιώς
Μετά από 15 χρόνια συνεργασίας ο Frere-Jones ζητά από τον έταιρο Hoefler 20 εκατ. δολάρια αποζημίωση και τον κατηγορεί, μεταξύ άλλων, για εκμετάλλευση και απάτη.

Στον κόσμο της γραφιστικής, η γραμματοσειρά Gotham, που εμπνεύστηκαν οι Tobias Frere-Jones και Jonathan Hoefler, είναι η διασημότερη παγκοσμίως με τους δημιουργούς να έχουν βάλει συνεκδοχικά το "χεράκι" τους σε logo κορυφαίων brandnames κι όχι μόνο, όπως -μεταξύ άλλων- η Coca Cola, η Wall Street Journal, το Saturday Night Live, η προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα για το 2008 και η πέτρινη πλάκα που υπάρχει στο μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Το δίδυμο ένωσε τις δυνάμεις του το 1999, δημιουργώντας την εταιρία Hoefler&Frere-Jones κι έκτοτε έχει τρυπώσει μέσω της γραμματοσειράς του Gotham, στα σπουδαιότερα "μαγαζιά", απολαμβάνοντας παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς από την ζήτηση που αυτή είχε.

 

Ωστόσο, στο 2014, έμελλε να ξεκινήσει η αρχή του τέλους, αφού σήμερα οι δύο πρώην συνεργάτες έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να λήξουν τη συνεργασία τους. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο, ο Frere-Jones έκανε μήνυση εναντίον του Hoefler, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία δεν ήταν στην πραγματικότητα ένας συνεταιρισμός μεταξύ τους, αλλά μια απάτη στην οποία τον έμπλεξε ο Hoefler, κλέβοντας τα διακαιώματα από το σύνολο της εργασίας που υλοποιούσε ο ίδιος. Εκτός άλλων, μίλησε για εκμετάλλευση χειρίστου είδους, για καταπάτηση κάθε έννοιας εμπιστοσύνης και φιλίας, καθώς, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, αν και επανειλημμένως ο Hoefler του υποσχόταν ότι θα του δώσει το συμφωνηθέν μερίδιο, τελικά δεν το έκανε ποτέ. Σήμερα, ο Frere-Jones ζητά από το δικαστήριο να του επιδικάσει αποζημίωση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, με την άλλη πλευρά να απαντά ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα στην υπόθεση.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:14 - 09 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.