ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα "δείχνουν" Μαζιώτη για την έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας...

21:34 - 10 Απρ 2014 | Ειδήσεις
Όλα "δείχνουν" Μαζιώτη για την έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας...
Η μεθοδολογία της ισχυρής έκρηξης έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος που συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Πέμπτης, δείχνει τον καταζητούμενο δραπέτη, Νίκο Μαζιώτη, και τη σύντροφό του, Πόλα Ρούπα, εκτιμά η αστυνομία, χωρίς όμως να έχει αποδείξεις...

Η έκρηξη σημειώθηκε την ημέρα που η χώρα επέστρεφε στις αγορές, και ένα 24ωρο πριν την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Μέρκελ, στην Αθήνα.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στην κατάθεση των δύο υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι είδαν τους δύο βομβιστές. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι φύλακες στην αστυνομία, ένα άτομο πάρκαρε το αυτοκίνητο, μάρκας Nissan Sunny, επί της οδού Αμερικής και λίγο πριν την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε ένα σημείο δηλαδή όπου η στάθμευση απαγορεύεται. Αυτό κάνει την αστυνομία να εκτιμά ότι οι δράστες ήξεραν πολύ καλά πού θα αφήσουν το αυτοκίνητο -το οποίο εκλάπη από την Καισαριανή στις 5 Απριλίου.

 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων της Τράπεζας, ο ένας εκ των δραστών βγήκε από το αυτοκίνητο και ανέβηκε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού όπου περίμενε ένας συνεργός του που τον ακολουθούσε. Ο οδηγός της μηχανής φορούσε κράνος.

 

Το γεγονός ότι οι δύο φύλακες τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση αμέσως και μάλιστα προτού τηλεφωνήσουν οι βομβιστές στα ΜΜΕ όπου κάλεσαν για να προειδοποιήσουν για την έκρηξη ήταν το γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για φάρσα και επιτάχυνε όλη την κινητοποίηση του αστυνομικού μηχανισμού.

 

Τις κινήσεις των βομβιστών έχουν καταγράψει οι κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή, είτε στα υποκαταστήματα των τραπεζών ή σε άλλα κτίρια. Δηλαδή το πώς ανέβηκαν στη Σταδίου, έστριψαν στη Σταδίου και πάρκαραν το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην οδό Αμερικής, απέναντι απ' την πλαϊνή είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.