ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε απολογία θα κληθούν ο Γ. Παπακωνσταντίνου και συγγενικά του πρόσωπα για τη λίστα Λαγκάρντ

18:46 - 11 Απρ 2014 | Ειδήσεις
Ο αρεοπαγίτης ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μετά το Πάσχα να καλέσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, να απολογηθεί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ προηγουμένως θα κληθούν σε απολογία ως συμμέτοχοι και τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση εξαδέλφια του κ. Παπακωνσταντίνου.

Στον πρώην υπουργό Οικονομικών έχουν αποδοθεί δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

 

Ειδικότερα, ο κ. Τσαλαγανίδης με πλήρη μυστικότητα κάλεσε και κατέθεσαν συμπληρωματικά ως μάρτυρες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πέντε άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν στελέχη του ΣΔΟΕ. Οι καταθέσεις ήταν σύντομες καθώς το υλικό που είχε διαβιβαστεί από τη Βουλή ήταν πλήρες. Επίσης, ο ειδικός ανακριτής ενέταξε στη δικογραφία για τον πρώην υπουργό Οικονομικών τις συναφείς δικογραφίες των μη πολιτικών προσώπων (συμμετόχων) που είναι εκκρεμείς στους οικονομικούς εισαγγελείς και αφορούν συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου.

 

Αναλυτικότερα, ο κ.Τσαλαγανίδης ενέταξε στη δικογραφία του πρώην υπουργού Οικονομικών, ως συμμετόχους τα ξαδέλφια του Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμέων Σικιαρίδη, που από την αρχική λίστα Λαγκάρντ «χάθηκαν» 1,222 εκατ. δολάρια και τον Ανδρέα Ρωσσώνη.
Όμως, στην τακτική Δικαιοσύνη παραμείνουν οι δικογραφίες που αφορούν στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη. Σημειώνεται, ότι οι κατηγορίες σε βάρος των κ.κ. Διώτη και Καπελέρη αφορούν στους χειρισμούς που έκαναν ως προς τη λίστα Λαγκάρντ και όχι για το περιεχόμενο της λίστας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.