ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"26 εκατ. άνεργοι στην Ευρώπη θέλουν τη δουλειά σου!"

13:36 - 22 Απρ 2014 | Συνεντεύξεις
"26 εκατ. άνεργοι στην Ευρώπη θέλουν τη δουλειά σου!"
Σκληρή καμπάνια κατά των μεταναστών στη Βρετανία ετοιμάζεται να κάνει το αντι-ευρωπαϊκό κόμμα Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ, με αφορμή τις προσεχείς ευρωεκλογές, μια πρωτοβουλία που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Οι εν λόγω γιαγαντοαφίσες, οι οποίες αναρτήθηκαν ήδη στο Twitter, αναμένεται να τοποθετηθούν σε εκατοντάδες σημεία σε όλη τη χώρα.

Σε μια αφίσα απεικονίζεται ένας εργάτης, ο οποίος κάθεται στο πεζοδρόμιο και ζητιανεύει.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από τη λεζάντα: "Η ευρωπαϊκή πολιτική στην πράξη. Οι βρετανοί εργάτες έχουν χτυπηθεί άγρια από την φτηνή εργασία. Ας πάρουμε ξανά τον έλεγχο της χώρας μας. Ψηφίστε Ukip στις 22 Μαΐου".
Σε μια άλλη, ένα δάχτυλο δείχνει τον καθένα που κοιτάει την αφίσα, συνοδευόμενο από τη λεζάντα: "26 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ψάχνουν δουλειά. Και ποιανού τη δουλειά ψάχνουν;".
 
"Αυτές οι αφίσες είναι η σκληρή αντανάκλαση της πραγματικότητας όπως τη βιώνουν εκατομμύρια Βρετανοί, οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιώσουν" δήλωσε ο ίδιος ο Φάρατζ, σχολιάζοντας την καμπάνια.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ukip έχει ήδη προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στο Twitter, πολλοί χρήστες του οποίου συγκρίνουν το κόμμα με το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP).

"Οι αφίσες δεν είναι σε καμία περίπτωση ξενοφοβικές. Αυτό είναι γελοίο. Έχει να κάνει με τις συνέπειες της ΕΕ στην καθημερινή μας ζωή" δήλωσε εκπρόσωπος του Ukip.

Παράλληλα, μια ομάδα ακτιβιστών κατά του Ukip -η επονομαζόμενη SLATUKIP-  ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, ζητώντας βοήθεια για να κατεβάσει τις ρατσιστικές αφίσες.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.