ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Γιατί η περιφερειακή Ευρώπη αντιστάθηκε ...

Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός έχει παρατηρήσει κάποιες σημαντικές αντιστροφές στο momentum της αγοράς. Οι αλλαγές αυτές αποδίδονται στους παρακάτω λόγους: 1) οι αποτιμήσεις αρκετών εταιριών που έχουν στηρίξει αυτό το  momentum, βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και είναι ευάλωτες σε πιέσεις, 2) οι αμερικανικοί δείκτες δείχνουν υπερτιμημένοι όσο καμία άλλη φορά τα τελευταία 6 χρόνια, 3) η άνοδος των μετοχών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα μπορούσε να δικαιολογήσει η άνοδος του ΑΕΠ.

Παρόλα αυτά, η CS δε βλέπει κάποιο κίνδυνο αντιστροφής στους χρηματιστηριακούς δείκτες καθώς την ίδια στιγμή υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες οι οποίες αναμένεται να στηρίξουν την άνοδο των μετοχών. Η CS εστιάζει στις αγορές εκείνες οι οποίες έδειξαν αντοχή κατά την πρόσφατη φάση διόρθωσης και ανάμεσα σε αυτές είναι η περιφερειακή Ευρώπη, ο Eurostoxx και οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η άποψη της CS σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι αγορές της περιφερειακής Ευρώπης κινήθηκαν καλύτερα όλο αυτό το χρονικό διάστημα των μεγάλων διακυμάνσεων.

Πρώτον, οι αυξημένες πιθανότητες για ένα QE από την ΕΚΤ μετά τις δηλώσεις του Mario Draghi, μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Απρίλιο. Η CS εκτιμά ότι υπάρχει πιθανότητα 30% για ένα ευρωπαϊκό QE εντός του 2014, ποσοστό που θα αυξηθεί στο 50% αν οι δείκτες PMI πέσουν κάτω από το 50.

Δεύτερον, το ΑΕΠ των περιφερειακών χωρών συνεχίζει να ενισχύεται με μεγαλύτερο ρυθμό από το αντίστοιχο των χωρών του πυρήνα της Ευρωζώνης.

Τρίτον, η Ιταλία δείχνει ότι θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές υπό την πρωθυπουργία του Renzi και αυτό θα είναι θετικό για ολόκληρη την Περιφέρεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.