ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα τραγωδία με μετανάστες στη Σάμο

10:52 - 05 Μαϊ 2014 | Συνεντεύξεις
Νέα τραγωδία με μετανάστες στη Σάμο
Εντείνονται οι φόβοι ότι δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του γιοτ που μετέφερε μετανάστες και αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, με αποτέλεσμα να πνιγούν δύο γυναίκες.
Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να κρατηθεί στην επιφάνεια και να ρυμουλκηθεί στη στεριά το γιοτ που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών.

Μέχρι στιγμής 36 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το ναυάγιο του γιοτ που μετέφερε κατά δήλωση των διασωθέντων περίπου 60 με 65. Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο Λιμεναρχείο της Σάμου.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο "ΑΔΑΜΟΡΑ", σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.