ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: "Να μην χαθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον στον ενεργειακό τομέα"

13:46 - 06 Μαϊ 2014 | Ειδήσεις
Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: "Να μην χαθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον στον ενεργειακό τομέα"
Την επανεξέταση βασικών ρυθμίσεων που αφορούν στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στον τρόπο λειτουργίας του κλάδου των ΑΠΕ ζητεί από την κυβέρνηση το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η Επιτροπή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΠΕ, εξέτασε τα ακόλουθα θέματα:

- Την κατάργηση της ετήσιας αναπροσαρμογής της τιμής πώλησης.

- Τον αποκλεισμό ουσιαστικά της χρηματοδότησης μεγάλων επενδύσεων λόγω της ανεπαρκούς προθεσμίας (2ετης) μετά την πιθανή απόφαση του καθ΄ ύλην αρμόδιου υπουργού για αλλαγή της τιμής.

- Την εξαιρετικά ανισότιμη αντιμετώπιση των έργων που επιδοτήθηκαν.

- Την αξιολόγηση του σημαντικού ρόλου της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές και στην ευρύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στο Εθνικό Σύστημα.

Το Επιμελητήριο ζητεί από την κυβέρνηση να παρέμβει εκ νέου νομοθετικά με σκοπό την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, πριν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, χαθεί το ενδιαφέρον τους να τοποθετήσουν, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα, νέα κεφάλαια στις ΑΠΕ.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με τον Ενεργειακο Σχεδιασμό της χώρας, το ρόλο των ΑΠΕ, τα ηλεκτρικά δίκτυα, καθώς και με τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Ελλάδος με τα γειτονικά κράτη. Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή ΑΠΕ του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΚΑΠΕ, του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, εκπρόσωποι νομικής εταιρίας που εξειδικεύεται στα θέματα των ΑΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου, Δρ Αθανάσιος Κελέμης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής ΑΠΕ του Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ, κ. Εμμανουήλ Καστανάκης.

 

 
   

Τελευταία τροποποίηση στις 13:54 - 06 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.