ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός για e- απάτη μέσω μηνυμάτων για δήθεν εργασία με "βασιλικές" αποδοχές

21:51 - 08 Μαϊ 2014 | Ειδήσεις
Συναγερμός για e- απάτη μέσω μηνυμάτων για δήθεν εργασία με "βασιλικές" αποδοχές
Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου, για απάτη με δόλωμα την προσφορά εργασίας σε ενδιαφερόμενους, εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και ταυτόχρονα παρέχει μια σειρά συμβουλές προς τους πολίτες, ώστε να μην πέσουν θύματα των απατεώνων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινείται μέσω διαδικτύου, ένα απατηλό και παραπλανητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με το οποίο προσφέρονται δήθεν ευκαιρίες απασχόλησης και θέσεις εργασίας (σε διευθυντικά πόστα), ακόμη και στη χώρα μας, με υψηλές αποδοχές.

apat080514

Τα μηνύματα έχουν σκοπό να πείσουν όσους αναζητούν εργασία, να αποστείλουν:

  • είτε τα προσωπικά τους στοιχεία και δεδομένα (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου - Α.Φ.Μ. κ.λπ.)
  • είτε προσωπικά τους οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ numbers), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ κ.λπ.)
  • είτε να ζητηθεί να προκαταβάλουν ένα ποσό προκειμένου να καταλάβουν τη δήθεν προσφερόμενη θέση εργασίας. Μάλιστα, στην τελευταία περίπτωση ζητούν τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν, μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα, να μην αποστέλλουν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα και να διασταυρώνουν την ύπαρξη των εταιρειών, που προσφέρουν τις θέσεις εργασίας και να επικοινωνούν με αυτές, ώστε να επαληθεύουν το περιεχόμενο των αγγελιών.

 

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις περιπτώσεις που τα μηνύματα φαίνεται ότι είναι από χώρες του εξωτερικού και προσφέρουν πολύ υψηλούς μισθούς με προοπτική να διπλασιαστούν σύντομα.

 

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464, ή στέλνοντας e-mail στα [email protected], [email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.