ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ: Eνα καινοτόμο προϊόν από μαθητές που μπορεί να σώσει ζωές

12:19 - 13 Μαϊ 2014 | Ειδήσεις
e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ: Eνα καινοτόμο προϊόν από μαθητές που μπορεί να σώσει ζωές
Ένα πρόγραμμα που αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης του ατομικού και οικογενειακού ιατρικού φάκελου στην καθημερινότητά μας, ενώ συμβάλει στην πληροφόρηση και την εκπαίδευση του πληθυσμού πάνω σε θέματα προληπτικής ιατρικής και αγωγής υγείας.

Με το βλέμμα στο μέλλον της «Ηλεκτρονικής Υγείας», μαθητές του Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - PIERCE ανέπτυξαν ένα καινοτόμο προϊόν, το «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ», που απέσπασε φέτος το 1o βραβείο καινοτομίας μεταξύ όλων των μαθητικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ - Junior Achievement Greece).

Το πρόγραμμα απαρτίζεται από δύο συμπληρωματικά δομικά στοιχεία: 

  • Μία εφαρμογή για την τήρηση Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου αποθηκευμένη σε μνήμη USB, που χωράει στο πορτοφόλι, χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο διαδίκτυο για την εγκατάσταση ή τη λειτουργία της, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Στην εφαρμογή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καταχωρεί όλες τις ιατρικές του εξετάσεις και, σε συνεργασία με τους γιατρούς του, να τηρεί το ιατρικό του ιστορικό. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στο χρήστη να παρακολουθεί τις εξετάσεις του και τη γενική πορεία της υγείας του με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η λήψη αποφάσεων σχετικών με τη θεραπεία προβλημάτων υγείας.
  • Έναν ιστότοπο (www.e-geiokratis.gr), με πληροφοριακό υλικό, που υποστηρίζει την εφαρμογή ενώ παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν πάνω σε καίρια θέματα υγείας, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης και στη βελτίωση της γενικότερης κατάστασης της υγείας του πληθυσμού.

ygeiokratis4

Ποιους αφορά ο e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ

Άτομα που υποβάλλονται συχνά σε ιατρικές εξετάσεις, όπως για παράδειγμα ασθενείς με διαβήτη, έγκυες γυναίκες, αθλητές, ηλικιωμένοι αλλά και επαγγελματίες, που, στο πλαίσιο των απαιτήσεων της δουλειάς τους αναγκάζονται να ταξιδεύουν συχνά, διαθέτουν με τον e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗ όλο το ιατρικό τους ιστορικό αποθηκευμένο σε μία κάρτα USB. Σε περίπτωση ανάγκης όλα τα προσωπικά στοιχεία και οι ιατρικές πληροφορίες είναι στη διάθεση του κάθε κέντρου άμεσης βοήθειας, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της διαδικασίας αντιμετώπισης του επείγοντος περιστατικού, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, καθώς και της χορήγησης της κατάλληλης θεραπείας, με προφανή οφέλη για τη διατήρηση της υγείας του ατόμου. Ο Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει με επιτυχία η ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ygeiokratis1

O Όμιλος Επιχειρηματικότητας του PIERCE
Ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας Junior Achievement λειτουργεί για τρίτο συνεχόμενο χρόνο στο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - PIERCE με κύριο σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών στις σύγχρονες έννοιες του Management και της Επιχειρηματικότητας από ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικά στελέχη. Οι μαθητές αναπτύσσουν πρωτότυπες ιδέες, αναλαμβάνουν ρόλους, παίρνουν πρωτοβουλίες, λειτουργούν συντονισμένα και συνεργατικά, αποκτούν δεξιότητες και αναπτύσσουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους με πνεύμα συλλογικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας. Φέτος ο Όμιλος δημιούργησε τον e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗ με δικό της κεφάλαιο, μετόχους και στελέχη 25 μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου και υλοποιεί με επιτυχία όλες τις λειτουργίες που διέπουν μια σύγχρονη επιχείρηση. Χορηγοί του Ομίλου το 2014 είναι το Corallia, η Webstamp, η Finvent Software Solutions, η Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης και η CORELINKS.

Junior Achievement

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.