ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Bundesbank βάζει «φωτιά» στο ευρώ, στηρίζοντας τις αποφάσεις της ΕΚΤ

11:24 - 13 Μαϊ 2014 | Τεχνική Ανάλυση

Τα άσχημα μακροοικονομικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία, πιέζουν τη Bundesbank

MorganStanley: Αναζητά ευκαιρίες πώλησης σε ενδεχόμενες διορθώσεις του EUR/USD. Ευνοεί πωλήσεις στα επίπεδα του 1,3870 με στόχο το 1,3620 και stop στο 1,3940.

Commerzbank: Η βραχυπρόθεσμη εικόνα του USD/JPY διαμορφώνεται ανοδική, με τις αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 102,35 και 102,79.

Barclays: Παραμένει αρνητική για την ισοτιμία EUR/GBP με στόχο κοντά στα χαμηλά του 0,8080.

StandardBank: Η τράπεζα παραμένει ουδέτερη για τα ζεύγη EUR/USD, EUR/JPY και EUR/CHF, ενώ ευνοεί θέσεις short στο EUR/GBP.

Barclays: Η ισοτιμία USD/CHF κατέγραψε υψηλό μήνα στο 0,8897 αλλά η τράοεζα θεωρεί θεωρεί ότι η δυναμική της κίνησης θα εξασθενίσει στα επίπεδα του 0,8900-0,8950, με την πρώτη στήριξη να εντοπίζεται στο 0,8840.

HSBC: Παραδοσιακά, οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στην τιμή του χρυσού. Ως εκ τούτου, ο χρυσός θα δυσκολευτεί σημαντικά να βρεθεί και να  παραμείνει πάνω από τα $1.300.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Η Bundesbank είναι ανοιχτή σε περαιτέρω μέτρα στήριξης τον Ιούνιο, εφόσον οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό το 2016 αναθεωρηθούν πτωτικά από την ΕΚΤ. Η δήλωση αυτή ήταν η αφορμή για νέες ισχυρές πιέσεις στο ευρώ και επιστροφή στα κέρδη για τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

BankofTokyo-MitsubishiUFJ: Η συνεχιζόμενη βελτίωση του παγκόσμιου επενδυτικού συναισθήματος υποστηρίζεται από την ενδυνάμωση των συνθηκών της παγκόσμιας οικονομίας και κυρίως της αμερικανικής οικονομίας. Σημαντικό ρόλο έχουν και οι θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ακόμα, οι ανησυχίες για τις αναδυόμενες οικονομίες έχουν μειωθεί σημαντικά, βοηθώντας νομίσματα όπως τα: χιλιανό πέσο, τουρκική λίρα, ραντ Νότιας Αφρικής, ριάλ Βραζιλίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.