ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Τραγωδία σε ορυχείο- Κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος- Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες, λέει ο Υπουργός Ενέργειας

09:38 - 14 Μαϊ 2014 | Συνεντεύξεις
Τουρκία: Τραγωδία σε ορυχείο- Κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος- Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες, λέει ο Υπουργός Ενέργειας
Τριήμερο εθνικό πένθος από σήμερα.- Μέχρι στιγμής 201 νεκροί, 400 εγκλωβισμένοι, 80 τραυματίες.- Τι δήλωσαν σχετικά ο Υπουργός Ενέργειας, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας και οι ιδιοκτήτες του ορυχείου.- Αγωνία των συγγενών για τους αγνοούμενους.

"Εξαιτίας της καταστροφής στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, κηρύχθηκε εθνικό πένθος τριών ημερών από την (Τρίτη) 13η Μαΐου" αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Αλβανία.

Στα 201 άτομα έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία, ενώ περισσότεροι από 400 παραμένουν παγιδευμένοι με τους τραυματίες να ανέρχονται στους 80. Οι παγιδευμένοι βρίσκονται σε 2 χιλιόμετρα βάθος ενω η έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται σε ανάφλεξη, λόγω βραχυκυκλώματος ηλεκτρικού μετασχηματιστή.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι οι περισσότεροι νεκροί, πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υποργού, οι 787 εργαζόμενοι βρίσκονταν στο ορυχείο στην επαρχία Μανίσα κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο υπουργός ανέφερε ότι μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και τέσσερις ανήλικοι οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η χώρα εργάζεται σκληρά «για να διασώσει τα αδέρφια μας», ενώ ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αλβανία, ανακοινώνοντας ότι θα μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας.
Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες του ορυχείου δήλωσαν ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό, που όπως είπαν, συνέβη παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στην περιοχή, που έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των εργατών, οι οποίοι αγωνιούν για την τύχη των ανθρώπων τους, έχουν σπεύσει 100 διασώστες, αλλά και δεκάδες ασθενοφόρα και ελικόπτερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:15 - 14 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.