ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκλητική η RBS: Η ΕΚΤ δε μπορεί να λύσει όλα τα ...

UBS FX Technical

EUR/USD: Με το MACD να είναι κάτω από το μηδέν, οι κίνδυνοι για περισσότερες απώλειες έχουν αυξηθεί σημαντικά. Στήριξη υπάρχει στα 1,3672 και ένα κλείσιμο κάτω από τα επίπεδα αυτά θα ανοίξει το δρόμο για τα 1,3477. Αντίσταση εντοπίζεται στα 1,3841. Η UBS παραμένει bearish.

USD/JPY: Η αρχική αντίσταση είναι στα 102,36 γεν και μια διάσπαση θα ανοίξει το δρόμο για τα 103,06 γεν. Σημαντικές στηρίξεις στα 101,20 και στα 100,76. Η UBS παραμένει neutral.

GBP/USD: Η ισοτιμία κινείται διορθωτικά και υπάρχει σημαντικός χώρος για συνέχεια της πτώσης μέχρι και την επόμενη στήριξη στα 1,6665. Αντιστάσεις εντοπίζονται στα 1,6875 και στα 1,6996. Η UBS παραμένει neutral.

USD/CHF: Η πρόσφατη άνοδος επιβεβαιώνει την ανοδική προδιάθεση και υπάρχουν πιθανότητες για μια κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα και για δοκιμασία της αντίστασης στα 0,8981. Πάνω από αυτά τα επίπεδα, ο επόμενος στόχος είναι στα 0,9082. Στήριξη εντοπίζεται στα 0,8806. Η UBS παραμένει bullish.

USD/CAD: Αρχιική στήριξη εντοπίζεται στα 1,0814 και κλείσιμο κάτω από αυτά τα επίπεδα θα οδηγήσει στα 1,0731. Αντίσταση εντοπίζεται στα 1,0962 και στα  1,1004. Η UBS παραμένει bearish.

BankofAmericaML: Η νομισματική χαλάρωση της ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις ευρωπαϊκές αγορές και τα assets που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις. Η Bank of America ML εκτιμά ότι τα ομόλγο αυψηλών αποδόσεων και οι μετοχές θα δεχθούν σημαντικές εισροές κεφαλαίων, από αυτή την ενέργεια.

Barclays: Η ισοτιμία EUR/CHF κινείται πάνω από την αντίσταση στα 1,2223 ακι σε νέα υψηλά μήνα. Η Barclays πιστεύει ότι στα 1,2230 θα υπάρξει αντίσταση από τους πωλητές. Η Barclays πιστεύει ότι οι διακυμάνσεις εντός του γνωστού εύρους θα συνεχιστούν.

Barclays: Την Τετάρτη, η απόδοση του βρετανικού δεκαετούς ομολόγου βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα για το 2014 και αυτό αποτελεί τον «καταλύτη» για μια πτώση της στερλίνας. Η τεχνική εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων δείχνει να επιβεβαιώνει αυτή την άποψη, ισχυρίζεατι η Barclays και αναμένει το GBP/USD στα 1,6660 το επόμενο χρονικό διάστημα.

StandardBank: Οι τεχνικοί δείκτες της τράπεζας για το USD/JPY έχουν «γυρίσει» πτωτικοί και η SB πουλάει στα 101,90 γεν με το στόχο στα 101,20 και το stop loss στα 103,50.

StandardBank: Το ελβετικό φράγκο δείχνει ευάλωτο εξαιτίας των φημών για αρνητικά επιτόκια από την SNB σε περίπτωση που η ΕΚΤ θέσει τα επιτόκια του ευρώ στο μηδέν. Οι αναλυτές της SB πιστεύουν ότι ναι μεν η ΕΚΤ θα κάνει την κίνηση μείωσης των επιτοκίων αλλά η SNB δε θα το επιχειρήσει.

RBS: Οτιδήποτε και αν επιχειρήσει η ΕΚΤ τον Ιούνιο είναι πιθανό να βοηθήσει την ανάπυξη στην Ευρωζώνη αλλά δε θα είναι μια κίνηση που θα αλλάζει τα δεδομένα. Οι τράπεζες εξακολουθούν να χρειάζονται κεφάλαια την ώρα που προετοιμάζονται για τα stress tests. Θα χρειαστεί χρόνος για να δανείσουν και πάλι και σίγουρα η ΕΚΤ δε μπορεί να έχει τη λύση για όλα τα προβλήματα, ειδικά αν βασιστεί στα γνωστά SME και ABS. Σύμφωνα με την RBS, το μεγαλύτερο θέμα στην Ευρωζώνη είναι η άνοδος των Ευρωσκεπτικιστών και όχι τα μέτρα που θα λάβει η ΕΚΤ.

Danske: Ενώ το EUR/USD δέχεται ισχυρές πιέσεις εξαιτίας των προσδοκιών για μεγαλύτερη χαλάρωση από την ΕΚΤ, η Danske εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμα στοιχεία που στηρίζουν την ισοτιμία. Μεταξύ αυτών είναι, το πλεόνασμα τρεχούμενου λογαριασμού της Ευρωζώνης, οι ροές κεφαλαίων προς τα ευρωπαϊκά assets και η πιθανή ανατιμολόγηση των αγορών στις ενέργειες της Fed.

Commerzbank: Η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται μεταξύ του εύρους 1,3687-1,3643 όπου υπάρχουν σημαντικές στηρίξεις. Κλείσιμο κάτω από τα 1,3643 θα ανοίξει το δρόμο για τα 1,3382. Σύμφωνα με την Commerzbank, αυτή τη στιγμή στο υπάρχουν περισσότεροι αγοραστές στην ισοτιμία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.