ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είπαν "Όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

18:31 - 18 Μαϊ 2014 | Ειδήσεις
Είπαν "Όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ
Ξεκάθαρα αρνητική φαίνεται να είναι η στάση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για την ιδωτικοποίηση της ΕΥΑΘ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που στήθηκε έξω από εκλογικά κέντρα στο περιθώριο του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών
Με βάση τα πρώτα στοιχεία, σε σύνολο 12.875 πολιτών που ψήφισαν, οι 12.613 ή διαφορετικά το 98,03% ψήφισε «όχι» στην ιδωτικοποίηση του νερού.Αντίθετα μόλις 253 κάτοικοι (1,97%) 11 δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα είπαν «ναι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Έξω από τα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης στήθηκαν οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση -ή όχι- της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης (ΕΥΑΘ ΑΕ).Την κίνηση να στηθούν κάλπες έξω από τα εκλογικά κέντρα, στήριξαν 11 από τους 14 δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ενώ υπήρχε προειδοποίηση για εισαγγελική προειδοποίηση για την περίπτωση που χρησιμοποιούνταν οι εκλογικοί κατάλογοι και στήνονταν τρίτη κάλπη εντός των τμήμάτων τελικά οι δήμαρχοι που στηρίζουν έδωσαν χρήση των δημοτολογίων και οι κάλπες στήθηκαν εκτός των τμημάτων.

Προηγήθηκε επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία χαρακτηρίζει παράνομη την τοποθέτηση τρίτης κάλπης για το δημοψήφισμα, εντός των κτηριακών συγκροτημάτων των σχολείων.

Tη διαδικασία παρακολούθησαν, ως «παρατηρητές» και τριάντα συνδικαλιστές εργαζόμενοι σε τομείς σχετικούς με οργανισμούς ύδρευσης, μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών (EPSU), καθώς και μέλη ευρωπαϊκών οργανώσεων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, από άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, κ.α.).

Στο δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ συμμετείχαν και απερχόμενοι δήμαρχοι και εκ νέου υποψήφιοι, καθώς και υποψήφιοι για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ενώ άλλοι απείχαν.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:45 - 18 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.