ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονο ενδιαφέρον Τούρκων επενδυτών για 24 ελληνικά ιδιωτικά τουριστικά ακίνητα

12:54 - 23 Μαϊ 2014 | Συνεντεύξεις
Έντονο ενδιαφέρον Τούρκων επενδυτών για 24 ελληνικά ιδιωτικά τουριστικά ακίνητα
Τα εν λόγω ακίνητα παρουσιάστηκαν στην ειδική συνάντηση «Greek Properties- Turkish Tourism Investors Event», που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

"Στόχο" 24 ιδιωτικά τουριστικά ακίνητα βάζουν Τούρκοι επενδυτές, που εκφράζουν εντυπωσιακό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Σε ειδική εκδήλωση "Greek Properties- Turkish Tourism Investors Event", που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη για την παρουσίαση ελληνικών ιδιωτικών τουριστικών ακινήτων σε Τούρκους επενδυτές, παρουσιάστηκαν συνολικά 24 ακίνητα,ανάμεσά τους και το ιστορικό κτίριο του «Καραβάν Σαράι» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η τιμή τους άρχιζε από 5 εκατομμύρια ευρώ και έφθανε το μισό δισεκατομμύριο.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων (TURSAB), Μπασαράν Ουλουσόι χαιρέτισε την εκδήλωση, αναφέροντας ότι: «Πριν από 30 χρόνια, αν μας καλούσε κάποιος, Έλληνες και Τούρκους, να συναντηθούμε σε μια αίθουσα και να συζητούσαμε για επενδύσεις, μάλλον θα δυσανασχετούσαμε ή θα αδιαφορούσαμε. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε την ιστορία, αλλά είναι στο χέρι μας να χτίσουμε το μέλλον».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Σαπουντζής, εκπρόσωπος της TourismPlus, μίας εκ των δύο εταιριών, που διοργάνωσαν την παρουσίαση της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη ανέφερε ότι «Ξεκινήσαμε αρχικά με δέκα ακίνητα, αλλά στις λίγες ημέρες που μεσολάβησαν από την επίσημη ανακοίνωση μέχρι τη διεξαγωγή της παρουσίασης, προστέθηκαν στον κατάλογο άλλα 14 ακίνητα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται κάποια από Κω, Πάτμο, Κρήτη και Σαντορίνη».

«Το ενδιαφέρον ήταν εντυπωσιακό. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωπος μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου από την Τουρκία προκειμένου να "γνωρίσει" από κοντά, δύο από τα ακίνητα που παρουσιάσαμε. Ο όμιλος ενδιαφέρεται για μονάδα 5 αστέρων με συγκεκριμένες προδιαγραφές λειτουργίας» ανέφερε ο Κώστας Μαμάρας, εκπρόσωπος της έτερης συνδιοργανώτριας εταιρείας «Μαμάρας και Συνεργάτες».

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ενημερώθηκαν για το φορολογικό, νομικό και οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον επενδυτικό τομέα, ενώ υπέγραψαν σύμφωνο εμπιστευτικότητας, ώστε να τηρηθεί η ανωνυμία των πελατών που εκπροσωπούσαν οι δύο ελληνικές εταιρίες.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 23 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.