ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τους πυροβολισμούς στο ΠΑΣΟΚ

17:49 - 25 Μαϊ 2014 | Ειδήσεις
Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τους πυροβολισμούς στο ΠΑΣΟΚ
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές "βλέπουν" ομοιότητες με το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ. και στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

Oι αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν το χώρο γύρω από το κτήριο του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου έχουν βρεθεί κάλυκες από πυροβόλο όπλο ενώ νωρίτερα εντοπίστηκαν δυο ύποπτες τρύπες στην πίσω πλευρά του κτηρίου. Οι τρύπες βρίσκονται στην πίσω πλευρά των γραφείων επί της οδού Μαυρομιχάλη.

apaso250514

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το περιστατικό συνέβη στις τα ξημερώματα της Κυριακής. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα διερχόμενοι από την οδό Μαυρομιχάλη πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο γρίφος παραμένει για την Ελληνική Αστυνομία και την αντιτρομοκρατική για το που ήταν σταθμευμένη η ομάδα υποστήριξης.

 

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι από την αυτοψία βρέθηκε ένας κάλυκα από την πλευρά της Μαυρομιχάλη και δύο βολίδες στον πρώτο και δεύτερο όροφο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι κάλυκες ανήκουν σε σφαίρα από βαρύ όπλο διαμετρήματος 7,62.
Όμωςν εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε ένα τόσο καλά φυλασσόμενο κτήριο από διμοιρίες ΜΑΤ και μηχανοκίνητες ομάδες ΕΛΑΣ δεν ακούστηκε πυροβολισμός.

 

Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη συσπείρωσης του δημοκρατικού τόξου

 

"Είναι πραγματικά τραγικό, την ημέρα των εκλογών, εν έτει 2014, στο κέντρο της Αθήνας, να γίνεται τρομοκρατική επίθεση -έτσι λένε οι αρμόδιες αρχές: «τρομοκρατική επίθεση»- εναντίον των γραφείων ενός πολιτικού κόμματος", δήλωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος.

aveni250514

"Εντάξει, το ΠΑΣΟΚ ξέρουμε ότι είναι στο στόχαστρο, στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, αλλά αυτό παραείναι προκλητικό και χρειάζεται απόλυτη καταδίκη. Είναι μια ευκαιρία συστράτευσης όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
ΠΑΣΟΚ

 

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του,  ανέφερε ότι δέχθηκαν |επίθεση με πυροβόλο τις μεταμεσονύχτιες ώρες από την πίσω πλευρά ο δεύτερος και τρίτος όροφος των κεντρικών γραφείων του (Χαρ. Τρικούπη 50). Το σοβαρό αυτό περιστατικό διερευνάται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία".

 

"Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με την συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια. Το ίδιο ζητούμε από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να υπονομευτεί, αλλά θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο μας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σ. Κεδίκογλου: Απαιτείται η θωράκιση της πολιτείας από την απειλή της τρομοκρατίας

 

Στην καταδίκη του τρομοκρατικού χτυπήματος, όπως το χαρακτήρισε, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ προέβη με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. "Καταδικάζουμε απερίφραστα το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ", αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου και τονίζει ότι: "Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις απαιτείται να θωρακίσουμε την Πολιτεία μας απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας".

ΔΗΜΑΡ

Σε κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης που εκδηλώθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε η Δημοκρατική Αριστερά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "καμία ανοχή στη βία δεν είναι νοητή".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.