ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραβίαση στην ΥΔΑΣ- Δεν διαπιστώθηκε απώλεια υλικού

13:35 - 10 Ιουν 2014 | Ειδήσεις
Επιβεβαιώνεται, με έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, ότι υπήρξε παραβίαση σε γραφείο της ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας).

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Άκη Γεροντόπουλο, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, Τάνια Ιακωβίδου, επικαλούμενη δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε διάρρηξη σε ερμάρια με έγγραφα για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που φυλάσσονταν στην ΥΔΑΣ.

Όπως ωστόσο διευκρινίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, «σύμφωνα με τις απαντήσεις της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) και της Στ΄ Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού, Διοικητικής Οργάνωσης και Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Εξωτερικών, η παραβίαση δεν αφορούσε σε γραφείο που φυλάσσονταν φάκελοι προγραμμάτων ΜΚΟ». Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «η παραβίαση περιορίστηκε στο εσωτερικό ξύλινο τμήμα πόρτας (κάσα) και όχι της κλειδαριάς του γραφείου» και ότι «μετά από έλεγχο της ΥΔΑΣ, δεν διαπιστώθηκε απώλεια υλικού ή αντικειμένων, ούτε παραβίαση φοριαμού», ενώ «η ΥΔΑΣ προέβη σε αποκατάσταση της ζημιάς της πόρτας και προσθήκη κλειδαριάς ασφαλείας».

Η βουλευτής της ΝΔ που είχε καταθέσει την ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών είχε επισημάνει ότι «η διάρρηξη έλαβε χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία διερευνώνται παράνομες χρηματοδοτήσεις διαφόρων ΜΚΟ και εκκρεμεί η έκδοση πορισμάτων που θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα και το ΣΔΟΕ». Η βουλευτής ανέφερε επίσης ότι «κατά τα δημοσιεύματα, δεν ανακοινώθηκε κλοπή εγγράφων, αλλά η προσιτή στους πάντες τεχνολογία επιτρέπει τη σάρωση και αντιγραφή οποιουδήποτε εγγράφου με ένα κινητό τηλέφωνο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.