ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε καθαρίστρια

16:39 - 13 Ιουν 2014 | Ειδήσεις
Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε καθαρίστρια
Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι, από πίσω, καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στις 10 Ιουνίου.

Ο αστυνομικός εντοπίστηκε έπειτα από την έρευνα που έγινε στα ΜΑΤ, με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στο οποίο φαίνεται την ώρα που χτυπάει την καθαρίστρια. Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

 

"Δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας", τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

astynomiko130614

"Οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς, αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών", τόνισε ο υπουργός.

 

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στο θέμα των καθαριστριών και στη βία εκ μέρους αστυνομικών είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας.

 

"Γίνεται έρευνα και θα πάρουμε τα αποτελέσματα... Έχουμε περιστατικά, αλλά σε σχέση με τον όγκο των διαδηλώσεων και της κρίσης δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας. Θεωρώ πάρα πολύ μεγάλο λάθος και πολύ μεγάλη δυσφήμηση για την πατρίδα μας 1-2 καταδικαστέα και μαύρα περιστατικά να στέλνουν έξω το μήνυμα ότι η πατρίδα μας είναι μία χώρα όπου υπάρχει καταστολή και βία", δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real

astynomik130614

Η κυρία Βούλτεψη, απαντώντας στην ερώτηση περί επικοινωνιακής και πολιτικής ζημιάς, επισήμανε πως "τα 2,5 εκατ. Ελλήνων που παίρνουν 4,5 εκατ. συντάξεις, οι οποίες έχουν περικοπεί, δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν στον δρόμο και να προκαλέσουν αυτή την επικοινωνιακή ζημιά... Η βία είναι ξένη προς τον πολιτισμό μας, προς τη δημοκρατία μας. Δεν το συζητώ...".

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε, επίσης, ότι "έχουν γίνει στη χώρα, από τον Μάιο του 2012, που υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα, πάνω από 20 χιλιάδες διαδηλώσεις. Βέβαια αυτά που προβάλλονται είναι τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Αστυνομία έχει ανταποκριθεί. Σκεφτείτε, σε όλη τη χώρα 20 χιλιάδες διαδηλώσεις, όλη ημέρα να διατίθενται πάνω από 150 χιλιάδες αστυνομικοί".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.