ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η επενδυτική ασφάλεια ξανά στο προσκήνιο

09:17 - 20 Ιουν 2014 | Τεχνική Ανάλυση

Οι γεωπολιτικές εντάσεις περιορίζουν τη διάθεση για ανάληψη σημαντικού ρίσκου.

Οι αυξανόμενες εντάσεις στο Ιράκ, παραμένουν στο επίκεντρο των επενδυτών και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Οι εντάσεις αυτές ήταν που πυροδότησαν τη χθεσινή μεγάλη άνοδο του χρυσού, ο οποίος σήμερα κινείται διορθωτικά.

Χθες, ο Ομπάμα, ζήτησε από τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσο την άδεια για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την εκλογή μιας κυβέρνησης που θα γεφυρώσει τα εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τη Barclays, οι εξελίξεις αυτές θα έχουν σημαντικό ρόλο στις διακυμάνσεις του πετρελαίου καθώς ήδη η παραγωγή συναντά περιορισμούς και σε άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως είναι η Λιβύη.

Εκτός από τις εξελίξεις στο Ιράκ όμως, κινητικότητα φαίνεται ότι υπάρχει και στο μέτωπο Ουκρανίας-Ρωσίας, καθώς χθες, μεγάλος αριθμός ρωσικών στρατιωτών αναπτύχθηκε και πάλι στα σύνορα των δυο χωρών, ενώ σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή προετοιμασίας για εισβολή και πολεμική εμπλοκή.

Όλα αυτά θα πρέπει να κάνουν τους επενδυτές ιδιαίτερα προσεκτικούς με τις τοποθετήσεις τους καθώς θα μπορούσαν να υπάρξουν ξαφνικές και βίαιες κινήσεις. Μετά και τη χθεσινή άνοδο του χρυσού, οι διορθωτικές κινήσεις δείχνουν να προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για νέες τοποθετήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.