ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σούδα: Προορισμός για την κρουαζιέρα πολυτελείας

00:01 - 23 Ιουν 2014 | Συνεντεύξεις
Σούδα: Προορισμός για την κρουαζιέρα πολυτελείας
Το λιμάνι της Σούδας επιλέγει ως προορισμό η «Oceania Cruises», εκ των κορυφαίων εταιριών στον κόσμο στην κρουαζιέρα πολυτελείας. Για το 2015 η εταιρία προγραμματίζει προσεγγίσεις για το λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων με το τελευταίο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Riviera, που χαρακτηρίζεται για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και των καινοτομιών που διαθέτει.

Ως προπομπός της εταιρίας για πρώτη φορά στη Σούδα κατέπλευσε το πρωί της Κυριακής το του πολυτελές «Oceania Insignia». Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 692 επιβάτες και 399 άτομα πλήρωμα, κατέφθασε , προερχόμενο από το Ναύπλιο και αναχώρησε το απόγευμα με προορισμό την Κω.
Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο βραβεύεται συνεχώς για την ποιότητα των υπηρεσιών, που προσφέρει στους επιβάτες του αλλά, και για τα πακέτα διακοπών του, επισκεπτόμενο όχι μόνο γνωστούς προορισμούς, αλλά και ανερχόμενους.

 

Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τον προορισμό των Χανίων, όπου πέρα από τη Σούδα, ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα λιμάνια της Μεσογείου, διαθέτει και το αγκυροβόλιο στα ανοικτά του ενετικού λιμένα της πόλης είναι έντονο τελευταία. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου είναι σε συζητήσεις και με άλλες εταιρίες, όπως τη διαχειρίστρια του υπερπολυτελούς Queen Mary 2 ώστε να μπει το λιμάνι της Σούδας και το αγκυροβόλιο των Χανίων στο καλεντάρι των προσεγγίσεών τους. Για τη φετινή περίοδο, σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων, αναμένονται στα Χανιά 43 κρουαζιερόπλοια, αριθμός μικρότερος από πέρυσι, ωστόσο ενώ για το 2015 αναμένονται πολύ περισσότερα.

akrouazier220614

«Ήδη βρισκόμαστε σε επαφή και συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης κρουαζιεροπλοίων Oceania Cruises. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων και Λιμενική Επιτροπή από τον περασμένο Σεπτέμβριο με στόχο την προσέλκυση νέων ποιοτικών εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων κάνοντας παράλληλα τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις λιμενικές υποδομές καθιστώντας το λιμάνι της Σούδας ανταγωνιστικό για την διεθνή κρουαζιέρα» ανέφερε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης, στο ΑΠΕ.

 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Λ.Τ. Χανίων, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της επιτροπής τουριστικής προβολής του δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη, και τον διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Σούδας, Μανώλη Βαλυράκη, συναντήθηκε εθιμοτυπικά με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου «Oceania Insignia» την Κυριακή και επέδωσε αναμνηστική πλακέτα μαζί με ενημερωτικό υλικό για τα Χανιά, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για την πορεία των προγραμματισμένων έργων και παρεμβάσεων στη χερσαία ζώνη του Λιμένα της Σούδας.

 

Ο πλοίαρχος με την σειρά του ευχαρίστησε όλους για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για τα χαρακτηριστικά του λιμένα, που διασφαλίζουν την ασφαλή και χωρίς προβλήματα προσέγγιση, όσο και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη χερσαία ζώνη του λιμένα, που αφορούν επιβάτες και πλήρωμα.

 

Ο κ. Μπροκαλάκης, με αφορμή την προσέγγιση της εταιρείας και του κρουαζιερόπλοιου για πρώτη φορά στο λιμάνι της Σούδας και τα Χανιά, δήλωσε: «Η παρουσία του Oceania Insignia στο λιμάνι της Σούδας δεν είναι απλά άλλος ένας κατάπλους για τη χρονιά, αλλά, πιστεύουμε, η αρχή για ακόμη περισσότερες προσεγγίσεις».

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 23 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.