ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα βήμα πιο κοντά η τραπεζική ενοποίηση της Ευρωζώνης

Απομένουν μόνο οι τεχνικές λεπτομέρειες σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ΕΚΤ

Κίνα: Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο Ιράν, δεν έχουν επηρεάσει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Κίνα και αυτό εξαιτίας των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί η Κίνα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας από το Ιράν, σημείωσαν άνοδο 50% τους πρώτους πέντε μήνες του 2014.

Ευρωζώνη: Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου στελέχους της ΕΚΤ, ήδη προετοιμάζονται όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα επιτρέψουν στην ΕΚΤ να θέσει όλες τις σημαντικές, για το σύστημα, εμπορικές τράπεζες υπό τον άμεσο έλεγχό της. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 130 ευρωπαϊκές τράπεζες και στη συνέχεια για ακόμα περισσότερες. Οι δυσκολίες που προσπαθούν να επιλυθούν πριν αυτό γίνει πράξη, είναι τεχνικής φύσεως αλλά και εταιρικής ευθύνης των υπό έλεγχο πιστωτικών ιδρυμάτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διαδικασία αυτή θα είναι έτοιμη από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

BNP Paribas: Την ερχόμενη Πέμπτη, η ΒΟΕ θα ανακοινώσει προληπτικά μέτρα με στόχο να αποτρέψει την υπερθέρμανση της αγοράς κατοικίας. Σύμφωνα με την BNP, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να μετριάσει τις προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων η οποία έχει στηρίξει σημαντικά την άνοδο της στερλίνας.

Citigroup: Το ρωσικό ρούβλι πραγματοποιεί ένα έντονα ανοδικό ξεκίνημα για την εβδομάδα. Η έλλειψη άσχημων ειδήσεων από το ουκρανικό μέτωπο και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου είναι δυο από τους σημαντικότερους παράγοντες που στηρίζουν την άνοδο του ρωσικού νομίσματος, σύμφωνα με τη Citi.

DB: Οι αδύναμες ενδείξεις για τα PMIs απέτρεψαν την οποιαδήποτε προσπάθεια για ένα ανοδικό rebound στις ευρωπαϊκές αγορές και ακύρωσαν την αισιοδοξία που είχαν δημιουργήσει τα θετικά macro της Κίνας. Η κατάσταση στο Ιράκ, εξακολουθεί να αποτελεί έναν υπολογίσιμο κίνδυνο.

Commerzbank: Η τρέχουσα άνοδος των τιμών του Brent θυμίζει έντονα την αντίστοιχη του 2013 όταν στο προσκήνιο βρισκόταν η στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία. Και τότε, οι φόβοι ήταν ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην προσφορά κάτι που δε συνέβη.

ANZ Bank: Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, η πρόσφατη άνοδος του χρυσού οφείλεται στις εξελίξεις στο Ιράκ και δεν πρόκειται να έχει συνέχεια αφού δεν υπα΄ρχουν θεμελιώδεις καταλύτες στα τρέχοντα επίπεδα.

Morgan Stanley: Η αμερικανική τράπεζα παραμένει επιλεκτικός αγοραστής στο USD. Συγκεκριμένα προτιμά αγορές USD έναντι των EUR. CHF και SEK.

Barclays: Με τα 1,7000 να δοκιμάζονται ως στήριξη, ένα ανοδικό κλείσιμο πάνω από τα 1,7045 θα αποτελέσει την αφρομή για μαζικές αγορές με το στόχο να είναι πάνω και από τα 1,7300.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.