ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονομολόγοι: H Βραζιλία θα σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο

11:27 - 24 Ιουν 2014 | Ειδήσεις
Οικονομολόγοι: H Βραζιλία θα σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο
Σύμφωνα με έρευνα σε περιβάλλοντα οικονομολόγων σε 52 χώρες, η Βραζιλία θα νικήσει τη Γερμανία στον τελικό και θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, σημειώνοντας επίσης τα περισσότερα γκολ.

Η Βραζιλία θα είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Μουντιάλ του 2014, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Bloomberg, με βάση τα οικονομικά μοντέλα των Goldman Sachs, UniCredit και Danske Bank.

Η διοργανώτρια χώρα κερδίζει πόντους έναντι της Γερμανίας και την Αργεντινής ως η κορυφαία επιλογή μεταξύ των 171 οικονομολόγων από 139 εταιρείες σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Οι 91 από τους... γκουρού, εκτιμούν λοιπόν ότι η Βραζιλία θα στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια. Πιο αναλυτικά, συγκεντρώνει 10 βαθμούς για την πρώτη θέση, 7,5 για τη δεύτερη, 4 για την τρίτη θέση και μόλις 1 μονάδα για την τέταρτη θέση.

Οι προβλέψεις για την έκτη κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Βραζιλία βασίζονται σε οικονομικά μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί από την Goldman Sachs Group, UniCredit και την Danske Bank. Οι εταιρείες στοιχημάτων Paddy Power και Ladbrokes κατατάσσουν τη Βραζιλία επίσης ως φαβορί.
Όπως επισημαίνει ο Πίτερ Ντίξον, οικονομολόγος της Commerzbank ο οποίος συμμετε΄χθιε στη δημοσκόπηση, είναι δύσκολο να στοιχηματίσει κανείς κατά της Βραζιλίας. Εχει το πλεονέκτημα της έδρας, του κλίματος και της εμπειρίας.
Όσον αφορά τα γκολ, η Βραζιλία εκτιμάται ότι θα σκοράρει τα περισσότερα, με βάση τις προβλέψεις 72 οικονομολόγων, ενώ Αργεντινή ψηφίζουν 44 οικονομολόγοι και 16 τη Γερμανία.
Σε ότι αφορά τον οικονομικό αντίκτυπο της νίκης της Βραζιλίας, η Goldman προβλέπει βραχυπρόθεσμη άνοδο στο χρηματιστήριο της χώρας με βάση την ιστορία, ενώ η UBS εκτιμά ότι ενδεχόμενη ήττα θα προσφέρει ώθηση στις μετοχές, καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της δημοφιλίας της Ντίλμα Ρούσεφ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.