ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Στη 2η θέση των μεταναστών γιατρών οι Έλληνες

11:37 - 24 Ιουν 2014 | Ειδήσεις
Γερμανία: Στη 2η θέση των μεταναστών γιατρών οι Έλληνες
Έρευνα του Bloomerg μας κατατάσσει στην 2η θέση των μεταναστών γιατρών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, την Γερμανία.

Η Γερμανία, προσφέρει θέσεις εργασίας στον ιατρικό τομέα λόγω της βασικής έλλειψης που έχει σε γιατρούς. Το πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 44 % των Γερμανών γιατρών είναι παραπάνω από 50 χρονών έχουν καταστήσει τη Γερμανία κατάλληλη για τους γιατρούς ανά τον κόσμο. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία, ο αριθμός των ξένων γιατρών στη Γερμανία αυξήθηκε 120 % την τελευταία δεκαετία, με αποτέλεσμα να φτάσει σήμερα τις 31.000.

Εκτός από την Γερμανία, άλλες χώρες με τη μεγαλύτερη απορρόφηση γιατρών είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η ΗΠΑ και η Γαλλία.

Από τους 31,000 γιατρούς μετανάστες στη Γερμανία, οι 2,500 είναι Έλληνες, ποσό που μας κατατάσσει στην 2η θέση σε σχέση με τους γιατρούς που έχουν αφήσει τη χώρα τους για να βρουν εκεί ένα καλύτερο μέλλον. Στην 1η θέση βρίσκεται η Ρουμανία με 3,215 γιατρούς και ακολουθούν η Αυστρία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Συρία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Ουκρανία που ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα των κρατών με τους περισσότερους μετανάστες γιατρούς στη Γερμανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:23 - 24 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.