ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφυλακίζεται με εγγύηση 500.000 ευρώ ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

11:55 - 24 Ιουν 2014 | Ειδήσεις
Αποφυλακίζεται με εγγύηση 500.000 ευρώ ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
Ο επιχειρηματίας ενδέχεται να αποφυλακιστεί εντός της ημέρας, εφόσον καταβληθεί το ποσό της εγγύησης.

Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, 19 μήνες μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της PROTON BANK.

To βούλευμα κάνει δεκτό το αίτημα του επιχειρηματία που στηριζόταν κυρίως στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Προ ημερών ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει -λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης- να αποφυλακιστεί με αυστηρούς όρους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank, αλλά υπήρχε σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας επιχειρηματία τον Ιούνιο του 2012.

Έτσι υποβλήθηκε νέο αίτημα που αφορούσε το 18μηνο προσωρινής κράτησης σχετικά με αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών. Η αποφυλάκιση εφόσον καταθέσει τα χρήματα μπορεί να γίνει και αυθημερόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.