ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επενδυτές επιστρέφουν στη Ρωσία

Λίγους μήνες μετά τις ισχυρές πιέσεις, ρούβλι και macro εντυπωσιάζουν

Allianz: Η πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία, δεν είναι καλός οιωνός για τις εξαγωγές, σύμφωνα με αναλυτή ης Allianz. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γερμανικές εξαγωγές αναμένεται να υποφέρουν για όσο η γεωπολιτικές εντάσεις θα βρίσκονατι σε έξαρση. Η σημερινή ανακοίνωση σε συνδυασμό και με άλλες, μειώνουν τις ελπίδες για ανάπτυξη 2% το 2014.

BofA Merrill Lynch: Η ισχυρή άνοδος που καταγράφει το ρούβλι έναντι του δολαρίου, δείχνει ότι ο κίνδυνος για τη ρωσική οικονομία, έχει υποχωρήσει. Το ρούβλι βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα έναντι του δολαρίου από τις 23 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή των επενδυτών. Τα μακροοικονομικά στοιχεία έχουν δείξει ότι η ρωσική οικονομία έχει σημειώσει σημαντική βελτίωση τους τελευταίους μήνες.

Commerzbank: Η αναφορά του Carney στην ακριβή στερλίνα και την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας που αυτή φέρνει, οδήγησε σε αναδιάρθρωση των θέσεων στη στερλίνα. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία μεταβολή στις εκτιμήσεις για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων.

Commerzbank: Η άνοδος του EUR/GBP πάνω από τα 0,8000 αναμένεται να βρει αντίσταση στα 0,8025 και στα 0,8075. Ανώτατο επίπεδο θα μπορούσε να είναι τα 0,8099. Η Commerzbank έχει μια θέση long από τα 0,7984 με στόχο τα 0,8030.

Nordea: Σύμφωνα με τη Nordea, η συνεδρίαση της σουηδικής Riksbank, στις 2 Ιουλίου, θα οδηγήσει σε μείωση επιτοκίων στο 0,50% από 0,75% που είναι τώρα. Σύμφωνα με τη Nordea, η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη για την προστασία από τις αποπληθωριστικές πιέσεις της Ευρωζώνης.

HSBC: Η «χαλαρή» εμφάνιση του Carney οδήγησε τη στερλίνα σε χαμηλά ημέρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου. Η ΒΟΕ ήταν περισσότερο χαλαρή από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Η HSBC θέτει τα 1,6200 ως στόχο για το τέλος του 2014.

Standard Bank: H τράπεζα διατηρούσε ουδέτερη εκτίμηση για την ισοτιμία EUR/NOK αλλά με τις ενδείξεις να να διαμορφώνονται ανοδικές ανοίγει θέση Long στο 8,3050 με στόχο 8,3910 και stop στο 8,1940.

Citi: Η τούρκικη λίρα διατηρεί τη δυναμική της παρά τις εντάσεις στο Ιράκ και διαπραγματεύεται στα επίπεδα του 2,1300 έναντι του δολαρίου. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,50% και το ενδιαφέρον για την τράπεζα παραμένει στον χρόνο που θα επιλέξει να το κάνει και την αντίδραση που θα προκαλέσει μια τέτοια κίνηση.

Barclays: Η τράπεζα εκτιμά ότι η ισοτιμία AUD/USD θα διατηρήσει τη δυναμική της και αναζητά ευκαιρίες αγοράς στις διορθώσεις,όσο η ισοτιμία παραμένει πάνω από το 0,9350.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.