ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τους "έκαψε" η Τράπεζα Θεμάτων- Στην ίδια τάξη 4 στους 10 μαθητές της Α' Λυκείου

11:54 - 26 Ιουν 2014 | Συνεντεύξεις
Τους "έκαψε" η Τράπεζα Θεμάτων- Στην ίδια τάξη 4 στους 10 μαθητές της Α' Λυκείου
4 στους 10 μαθητές "κόπηκαν" στις Προαγωγικές Εξετάσεις που διεξήχθησαν κατά 50% μέσω της Τράπεζας Θεμάτων.- Βαθμολογική καθίζηση σε Άλγεβρα, Γεωμετρία και Αρχαία.

Υψηλό φαίνεται να είναι το ποσοστό των μαθητών που μένουν μετεξεταστέοι στην Α' Λυκείου, κυρίως λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού του βαθμού προαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων από την οποία αντλήθηκε το 50% των θεμάτων. 

Πολλοί είναι και οι μαθητές που θα εξεταστούν ξανά τον Σεπτέμβριο σε Γεωμετρία, Φυσική, Χημεία και Αρχαία, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Έθνους. Μάλιστα όπως δείχνουν τα στοιχεία το 20% αυτών “κόπηκε” στα μαθηματικά, ενώ σε σχολεία περιοχών όπως οι Αμπελόκηποι, τα Εξάρχεια, ο Βύρωνας, η Κυψέλη, το Γαλάτσι κλπ το 35% με 40% των μαθητών «κόπηκε» σε ένα από τα τέσσερα βασικά μαθήματα (Άλγεβρα, Γεωμετρία, Αρχαία, Νέα Ελληνικά). Σύμφωνα με βαθμολογητές σχολείων το μεγάλο αυτό πρόβλημα με την Άλγεβρα προκλήθηκε διότι το 50% των ερωτημάτων επελέγη από την Τράπεζα Θεμάτων.

Για το θέμα ρωτήθηκε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δηλώνοντας άγνοια σχετικά με τις επιδόσεις των μαθητών.

Ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι προς το παρόν, προτού συγκεντρωθούν πανελλαδικά στοιχεία, δεν έχει ληφθεί απόφαση για κάποια νέα βαθμολογική οδηγία. Ο ίδιος συμπλήρωσε πάντως ότι τα θέματα ήταν εντός ύλης, ενώ πρόσθεσε ότι από τον Σεπτέμβριο η Τράπεζα θα είναι πλήρης και για τη Β' Λυκείου.

Για την αποτυχία των μαθητών είχε κάνει λόγο και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, κ. Πατίδης, θέμα το οποίο έθιξε και στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον κ. Λοβέρδο. Με βάση στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από σχολεία ανά την Ελλάδα προκύπτει, σύμφωνα με τον κ. Πατίδη, ότι η αποτυχία των μαθητών κυμαίνεται στο 20-25% σε τουλάχιστον ένα μάθημα στα Γενικά Λύκεια, ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η αποτυχία για τους μαθητές των ΕΠΑΛ αφού σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει το 50%. Όπως δημοσιεύει το "Βήμα", ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, που παρέλαβε τα δεδομένα αυτά από τον προκάτοχό του κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, έχει δηλώσει ήδη ότι θα μελετήσει τα στοιχεία πανελλαδικά και αν χρειαστεί μια ειδική οδηγία εφέτος για να μην αδικηθούν οι μαθητές της Α' Λυκείου και να μη θυσιαστούν στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων, θα το κάνει (είναι γνωστό ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου είχε δεχτεί εισηγήσεις να μην εφαρμοσθεί ο θεσμός εφέτος αλλά του χρόνου καθώς είχαν υπερβεί τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν αρχικά, αλλά δεν το δέχτηκε).

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 26 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.