ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο της Ευρώπης: 59 βουλευτές από 21 χώρες υπέρ της πρότασης για τα κοινωνικά δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών

18:26 - 26 Ιουν 2014 | Ειδήσεις
Συμβούλιο της Ευρώπης: 59 βουλευτές από 21 χώρες υπέρ της πρότασης για τα κοινωνικά δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών
Σημαντική πρόταση ψηφίσματος (motion) με στόχο την συντονισμένη και από κοινού αντιμετώπιση της συμπίεσης που υφίστανται τα κοινωνικά δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, στο πλαίσιο των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

Την πρόταση του συνυπέγραψαν 59 βουλευτές από 21 χώρες – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος διατύπωσε την ανάγκη για αναζήτηση αποτελεσματικότερων λύσεων, που θα αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης ξεχωριστά, για κάθε χώρα-μέλος, που έχει χτυπηθεί από αυτήν. Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, έχει συμπιέσει, με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό βαθμό, σε κάθε χώρα-μέλος τα κοινωνικά δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών.

 

Με τη βοήθεια των στοιχείων που έχουν προκύψει, μέχρι σήμερα, από τα αρμόδια ευρωπαϊκά και εθνικά όργανα και με την καλύτερη αξιοποίηση των μηχανισμών που προστατεύουν και ενισχύουν τα κοινωνικά δικαιώματα, ο Κώστας Τριαντάφυλλος προτείνει να εξαχθούν, σε επίπεδο Συμβουλίου της Ευρώπης κοινωνικοί δείκτες, βάσει των οποίων θα καταστεί εφικτή η διαμόρφωση μιας ακριβούς εικόνας της κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες σε σχέση με τα κοινωνικά τους δικαιώματα.

 

Στη συνέχεια, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε ετήσια και σταθερή βάση, να εκδίδει μια έκθεση με συμπεράσματα για την κοινωνική κατάσταση στα κράτη - μέλη και τον βαθμό τήρησης των δεσμεύσεων που αφορούν στα κοινωνικά δικαιώματα, ώστε αυτά να αξιοποιούνται και να αναλαμβάνονται συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις για την προστασία και την ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

 

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.