ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλαδικές: Την Τρίτη ανακοινώνονται οι βαθμοί - "Τραμπολίνο" οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

17:00 - 30 Ιουν 2014 | Ειδήσεις
Πανελλαδικές: Την Τρίτη ανακοινώνονται οι βαθμοί - "Τραμπολίνο" οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε και οι βαθμοί θα ανακοινωθούν την Τρίτη.
Πιο συγκεκριμένα:
  1. Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) θα αναρτηθούν την Τρίτη 1-7-2014 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Αντίστοιχα, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν την Τετάρτη 2-7-2014 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.
  2. Όλοι οι υποψήφιοι και των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (ομάδες Α΄ και Β΄) θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Τρίτης, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
  3. Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
ava300614
Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετεινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 4-7-2014 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).
 
Τέλος, επισημαίνεται ότι μέχρι την Πέμπτη 3-7-2014 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρα μηχανογραφικά δελτία (προσωρινή αποθήκευση). Από την Πέμπτη 3-7-2014 ως τη Δευτέρα 14-7-2014 όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο.

"Τραμπολίνο" οι βάσεις

Βάσεις διαφορετικών ταχυτήτων αναμένονται για τα τμήματα των πανεπιστημίων, των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και των Στρατιωτικών Σχολών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους του Σαββάτου.
 
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που προκύπτουν από τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων κασι οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα,, φαίνεται πως άνοδος των βάσεων αναμένεται για αρκετά υψηλόβαθμα τμήματα όπως Νομικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά, ενώ πτώση εκτιμάται ότι θα σημειωθει στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές Σχολές αλλά και σε τμήματα των ΤΕΙ που δίνουν δουλειά.
Στις Στρατιωτικές θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων.

Η τάση των βάσεων, ανά Επιστημονικό Πεδίο: 

- 1ο Επιστημονικό Πεδίο 

Οι καλές επιδόσεις των υποψηφίων στα Αρχαία, σε συνδυασμό με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων σε κάποια Tμήματα «εκτοξεύουν» τις βάσεις. 

Άνοδος αναμένεται στα περισσότερα Τμήματα, ακόμα και στα πλέον περιζήτητα, όπως η Νομική, η Φιλολογία, η Ψυχολογία και η Κοινωνιολογία. 

- 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο 

Περισσότερα μόρια θα χρειαστούν όσοι επιλέξουν τις περιζήτητες Σχολές, όπως οι Πολυτεχνικές, ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι εκτιμάται πως θα κινηθούν οι βάσεις σε Σχολές μεσαίας ζήτησης. 

Στα Τμήματα Ηλεκτρολόγων / Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων / Μηχανικών αναμένεται άνοδος των βάσεων, όπως και στα Τμήματα Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών. 

- 3ο Επιστημονικό Πεδίο 

«Βουτιά», αλλού μικρή και αλλού μεγάλη, αναμένεται στις Σχολές του εν λόγω πεδίου σε σχέση με πέρυσι. 

Ιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική εκτιμάται, πως φέτος θα χρειαστούν λιγότερα μόρια για να τις «πιάσουν» οι υποψήφιοι. 

- 5ο Επιστημονικό Πεδίο 

Ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις στις Οικονομικές Σχολές. 

Τα Τμήματα Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, Ναυτιλιακών Σπουδών και Οικονομικών Σπουδών εκτιμάται πως θα σημειώσουν άνοδο.

Πάντως το εύρος της ανόδου ή της καθόδου των βάσεων ανά τμήμα θα μπορεί να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, αλλά και μόλις κατατεθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων με τις προτιμήσεις.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 30 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.